STUDENTI IZ SRBIJE - HEROJI BOSTONA: Srećan kraj drame u SAD, Jovan i Bogdan spasli majku i dete davljenja!

Novosti online

22. 07. 2022. u 23:12

KIKINĐANIN Jovan Gatarić i Bogdan Vračar iz Novog Sada, studenti koji se u SAD nalaze na programu "Work and travel", spasili su iz jezera u Gločesteru kod Bostona, Amerikanku i njenog maloletnog sina.

СТУДЕНТИ ИЗ СРБИЈЕ - ХЕРОЈИ БОСТОНА: Срећан крај драме у САД, Јован и Богдан спасли мајку и дете дављења!

Foto: Printskrin

Da se Jovan i Bogdan sa još tri drugarice, takođe studentkinje, nisu pre nekoliko dana našli na ovom jezeru, ko zna šta bi se desilo sa majkom i njenim sinčićem. jovan je student Visoke zdravstvene škole strukovnih studija u Zemunu, dok Bogdan studira Ekonomski fakultet u Novom Sadu.

- Kako su i ovde velike vrućine, odlučili smo da odemo na kupanje. Nije bilo gužve, tek nekoliko kupača. U ograđenom delu, koji je namenjen za decu i roditelje, primetio sam kako se majka igra sa sinom, koji ima između dve i tri godine. U jednom trenutku, žena je počela panično da doziva upomoć. Jasno sam mogao da vidim da guta vodu, dok se sin držano za nju i stezao joj vrat", prepričava Jovan detalje drame koja se srećno završila zahvaljujući prisebnosti mladih heroja iz Srbije, pa dodaje:

- Žena je bila paralisana od straha i panike. Bez razmišljanja, zaplivao sam prema njoj. Međutim, kad sam doplivao, ustanovio sam da nogama ne mogu da dosegnem dno. Shvatio sam da se verovatno zbog toga dodatno uspaničila. Njenog sina sam prebacio preko mojih leđa i povikao Bogdanu da mi pomogne. Brzo je doplivao. Dečaka sam predao njemu, dok je majka, verovatno u napadu panike, počela da me povlači. Nekako sam uspeo da je uhvatim i iznesem iz vode.

IZRAZILA ŽELjU DA IH UPOZNA

Čuli smo da je Amerikanka izrazila želju da se upozna sa nama. Lokalna zajednica odala nam je priznanje, a kažu nam da je o ovom slučaju upoznat i Stejt department. Drago nam je ukoliko je to tačno - kaže Jovan.

Kaže kako je bila u stanju šoka.

- Kao nekadašnjem volonteru kikindskog Crvenog krsta i budućem medicinskom radniku, pružanje prve pomoći nije mi strano. To sam i učinio, a ubrzo se na lice mesta pojavila Hitna služba koju smo pozvali. Majku su odneli u bolnicu. Zamolio sam ženu koja vodi brigu o nama da se raspita o njenom zdravstvenom stanju. Potvrdila nam je da su žena i njen sin dobro -  zadovoljno konstatuje Jovan i dodaje da se za ovaj poziv opredelio jer, kako kaže, ne postoji lepši i humaniji, ali i zato što u njegovoj familiji ima dosta medicinara.

BONUS VIDEO - SNIMCI SPASAVANjA DEČAKA KOJI JE PAO SA LITICE: Malog Ognjena na nosilima izneli iz ponora

(KUrir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)