ZA MIR I STABILNOST SRPSKOG NARODA: Patrijarh Porfirije i Vulin o zaštiti prava našeg naroda van otadžbine

Tanjug

21. 07. 2022. u 17:22

PATRIJARH Porfirije primio je danas u Patrijaršijskom dvoru u Beogradu ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina koji ga je upoznao s nastojanjima državnih organa Srbije da se očuvaju mir i sigurnost na čitavom prostoru na kome živi srpski narod, a naročito na Kosovu i Metohiji.

ЗА МИР И СТАБИЛНОСТ СРПСКОГ НАРОДА: Патријарх Порфирије и Вулин о заштити права нашег народа ван отаџбине

Foto: MUP

Ministar je posebno istakao ulogu Srpske Pravoslavne Crkve i njenog nastojanja da uporedo sa drevnim manastirima i svim drugim svetinjama, u južnoj srpskoj pokrajini nastavi da u miru i sigrunosti živi i srpski narod.

Sagovornici su se složili da po modelu kako su zaštićena ljudska i verska prava naših sugrađana drugih vera i nacija u Srbiji, treba nastojati da budu zaštićena i ljudska i verska prava našeg naroda koji živi izvan otadžbine.

Bilo je reči i o daljim merama koje će doprineti da se zemlljište oduzeto Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi na Kosovu i Metohiji konačno vrati u posed Crkve.

Patrijarh je sa zadovoljstvom saslušao obaveštenje o pripremama za podizanje Memorijalnog kompleksa u Donjoj Gradini i istakao da je za Crkvu najbolji model izgradnje kulture sećanja onaj koji je primenjen u samom Jasenovcu, podizanjem manastira kao mesta molitve u kome svako, bez ikakve diskriminacije može da se pomoli za postradale.

Foto: MUP

Porfirije je takođe dao blagoslov inicijativi za izgradnju crkava i molitvenih mesta u objektima Žandarmerije i drugim jedinicama Ministarstva unutrašnjih poslova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)