NOVE GENERACIJE PRIORITETNI CILJ SVIH NAS: Ministar Udovičić na sastanku Regionalne kancelarije za saradnju mladih (FOTO)

Novosti online

18. 07. 2022. u 13:17

OVE godine Srbija predsedava Regionalnom kancelarijom za saradnju mladih, a do sada je više od 25 000 mladih iz regiona učestvovalo u projektima i programima ove platforme za saradnju i razmenu znanja i iskustava mladih, organizacija i institucija za mlade iz regiona Zapadnog Balkana.

НОВЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ ПРИОРИТЕТНИ ЦИЉ СВИХ НАС: Министар Удовичић на састанку Регионалне канцеларије за сарадњу младих (ФОТО)

Foto: Tanjug

Na sastanku Regionalne kancelarije za saradnju mladih koji se održao u Beogradu, a na kome su učestvovali ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić, državni ministar Republike Albanije za omladinu i decu Bora Mužaći, direktor Agencije za mlade i sport Republike Severne Makedonije Naumče Mojsovski, kao i predstavnici vlada i mladih ostalih ugovorenih strana, razmatrani su načini i mogućnosti na koje zemlje Zapadnog Balkana mogu podržavati mlade, koje su planirane akcije za naredni period i koliko postojeći mehanizmi doprinose da se zagovarana ideja o regionalnoj saradnji mladih na Zapadnom Balkanu sprovede u delo.

Foto: Tanjug

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić izrazio je zadovoljstvo što se tokom rada Regionalne kancelarije stvorio konstruktivan i partnerski odnos između predstavnika vlada i mladih i što se nijednog momenta nije odustalo od zajedničkog cilja, a to je povezivanje mladih u regionu.

Foto: Tanjug

 - Do napretka regiona može doći samo zajedničkim delovanjem i promocijom koncepta tolerancije, solidarnosti i saradnje. Nove generacije mladih koji su nosioci razvoja društva, su upravo ti koji svojim primerom i konkretnim aktivnostima stalno iznova pokazuju da je saradnja neophodna i da je krajnji rezultat društveni, ekonomski i kulturni razvoj regiona. Povezivanje mladih Zapadnog Balkana je prioritetni cilj svih nas, jer to je najveća garancija uspešne budućnosti našeg podneblja - istakao je ministar Udovičić.

BONUS VIDEO:

MLADE ROKERKE STASAVAJU I "PRAŠE": U Kruševcu održan muzički kamp za devojčice od 11 do 14 godina

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)