GUŽVE NA HORGOŠU: Putnici na prelazu čekaju sat vremena

Tanjug

09. 07. 2022. u 08:24

USLED pojačanog putničkog saobraćaja povodom početka turističke sezone, na najfrekventnijem graničnom prelazu naše zemlje, Horgošu 1, ovoga jutra beleže se umerene gužve.

ГУЖВЕ НА ХОРГОШУ: Путници на прелазу чекају сат времена

Foto: Tanjug

Putnici na ulazak u našu zemlju čekaju u proseku oko sat vremena, otvoreno je svih šet dostupnih traka, dok na izlasku nema dužih zastoja.


Ukupno vreme zadržavanja se odnosi na prelazak i srpske i mađarsku granice.

- Čekali smo sat i po vremena da pređemo obe granice. Navikli smo na gužve. Mi smo prevoznici pa nam to nije ništa čudno - izjavio je vozač kombija iz Beča.

- Pola sata nam je trebalo da pređemo mađarsku i srpsku granicu. Putujemo na godišnji odmor - kažao je putnik iz Nemačke.

Foto: Tanjug

 



- Oko sat vremena čekamo. Krenuo sam sa porodicom na odmor - dodaje drugi putnik iz Beča.

Veće gužve se očekuju krajem dana, sutra, kao i narednih dana budući da je raspust u pojedinim zemljama zapada počeo tek juče.

Zbog povećane frekvencije saobraćaja na ulazu i u nekoj meri na izlazu iz Srbije prema Mađarskoj na početku letnje turističke sezone, Ministarstvo unutrašnjih poslova je u dogovoru sa nadležnim pograničnim organima Mađarske produžilo radno vreme na pojedinim graničnim prelazima između dve zemlje.

Foto: Tanjug

 



Tako je produženo radno vreme graničnog prelaza Bački Vinogradi - Ašothalom koji će raditi petkom, subotom i nedeljom od 7 do 22 časa, a radnim danima od 7 do 19 časova, dok je radno vreme graničnog prelaza Bajmok - Bačalmaš od 7 do 24 časa petkom, subotom i nedeljom, a radnim danima od 7 do 19 časova.

Svi ostali granični prelazi na Koridoru 10 rade uobičajeno 24 časa dnevno, saopštio je MUP.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije