NAGRADA NOVINARKI "NOVOSTI": Sećanje na Slađanu Veljković iz Vranja

J. S.

09. 07. 2022. u 09:23

STRUČNI žiri odlučio je da "Nagrada Slađana Veljković" za najbolju reportažu ove godine pripadne Jeleni Ilić (na slici), novinarki "Novosti" iz Smedereva, za tekst "Svirao sam s Rajka i Lepog Caneta". Na konkurs je pristiglo 55 TV i štampanih medijskih priloga.

НАГРАДА НОВИНАРКИ НОВОСТИ: Сећање на Слађану Вељковић из Врања

Foto Privatna arhiva

- Vedru i inspirativnu priču 80-godišnjeg harmonikaša Mirka Stojanovića iz sela Lug, nadomak Smedereva, o junacima davno emitovane TV serije "Muzikanti" Žike Lazića, Jelena Ilić je majstorski pretočila u reportažu koja je one starije TV gledaoce vratila vrlinama humora iz šezdesetih godina prošlog veka - stoji u obrazloženju žirija.

Nagrada za najbolji uređivački rad u lokalnim medijima pripala je Željku Milojeviću, uredniku Portala SDkafe.rs. Za novinarski poduhvat nagrađena je za serijal TV reportaža "Zelena patrola na delu".

U sve tri kategorije, pored statue, čiji je autor Negovan Jovanović, suprug Slađane Veljković, dobitnicima pripadaju i novčane.

Novinarka "Večernjih novosti" Slađana Veljković preminula je na današnji dan pre 11 godina, posle kraće i teške bolesti. Ovom nagradom njene kolege, prijatelji i porodica žele da sačuvaju sećanje na nju i njeno novinarsko delo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

KAKO SE PRAVILNO KUVAJU I PRŽE JAJA: Saveti kuvara - 11 grešaka koje svi pravimo