SANELI PONESTAJE VREMENA: Posle tri godine teške borbe, lek iz inostranstva poslednja nada

Novosti online

07. 07. 2022. u 13:54

SANELI Vidojević iz Aleksandrovca, koja ima 28 godina i tri godine najteže borbe za sobom, ponestaje vremena, a jedan mladi život preti da se ugasi prerano.

САНЕЛИ ПОНЕСТАЈЕ ВРЕМЕНА: После три године тешке борбе, лек из иностранства последња нада

Privatna arhiva

Njen život može da se završi svakog trenutka ukoliko se Srbija ne ujedini. Za tumor male karlice saznala je sa 25 godina. Najpre se lečila u zemlji, potom u inostranstvu, a do sada je bila kod kuće – okružena onima koji je najviše vole, ali koji joj ne mogu mnogo pomoći.

Na kratko joj je bilo bolje, ali radost nije potrajala. Posle tri meseca na kontroli, bez hemioterapije, bolest se proširila, a Sanela je upućena u Kragujevac. Tamo se lečila oko šest meseci.

Srbija je jedini spas ovoj devojci i jedina nada da se prikupi novac za lek iz Švajcarske.

Njena majka je ranije za medije rekla da nema više operacija jer bi to sve bilo rizično za nju.

Aleksandrovčani je poslali u Tursku

Sanela je ranije dobila pomoć sugrađana, koji su njena dokumenta poslali u Tursku i tu počinje lečenje u inostranstvu gde je imala tešku operaciju.

U januaru ove godine se javio novi problem. Opet operacija, bila je dva meseca na odeljenju u Turskoj. Rekli su da nisu smeli da joj vraćaju stomu, kesu za pražnjenje. Kako su joj vratili stomu, ona se od februara meseca vratila iz Turske sa istim bolom.

Majka objašnjava da je u aprilu ponovo otišla u Tursku, te da je poslata na skener. Uočene su nove promene. Nade da su u pitanju ciste, a ne tumori razbio je lekar koji ju je prvi operisao. Rekao im je da ne smeju da ih diraju.

Vratila se u Srbiju. Jedino se privatna klinika iz Beograda usudila da je primi na lečenje.

Ali u maju je postalo sve gore. Krenula je da mršavi, ne može ništa da jede. Bila je čak rizična poslednja operacija i pitanje je bilo da li će uopšte da se probudi.

Sanela se naravno probudila. Privatnici su je uputili u državnu bolnicu, ali bez uspeha, jer joj je stanje sve gore.

Porodica se ne miri sa time, već apeluje na sve koji mogu da pomognu. Žele da joj obezbede lek iz inostranstva, koji im je poslednja nada.

Dinarski tekući račun broj:

200 124685826 55

Sanela Vidojević, Koznica

Banka Poštanska štedionica a.d.

Devizni račun:

Privatna arhiva

BONUS VIDEO: 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

TESLINE REČI KOJE PLAŠE: Kako će izgledati svet u 2100. godini - ograničenje potomstva, sterilizacija, higijena i zagađenost