RHMZ IZDAO NOVO UPOZORENJE: U četvrtak i petak obilne padavine u ovim delovima Srbije

Novosti onlajn

06. 07. 2022. u 11:43

RHMZ je izdao upozorenje da se u petak i u subotu očekuju obilne padavine u krajevima južno od Save i Dunava, naročito na jugozapadu i jugu Srbije i to od 20 do 40 mm za 24 sata, lokalno i više.

РХМЗ ИЗДАО НОВО УПОЗОРЕЊЕ: У четвртак и петак обилне падавине у овим деловима Србије

Foto: Tanjug/S.A.

U toku noći ka suboti i u subotu tokom dana padavine će se dodatno intenzivirati na istoku i jugoistoku zemlje uz količinu kiše i do 60 mm za 24 sata.

Prema prognozi vremena, sutra će veći deo dana biti pretežno sunčano i umereno toplo. Duvaće slab i umeren vetar, severozapadni. Najniža temperatura od 13 do 19, a najviša od 28 do 32 stepena.

Uveče i u toku noći na severu i zapadu Srbije naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

U Beogradu će biti pretežno sunčano i umereno toplo. Najniža temperatura biće od 15 do 18, a najviša oko 30 stepeni.

U drugom delu noći naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Prema izgledima vremena do 14. jula, od petka do kraja sedmice pretežno oblačno i svežije s kišom, pljuskovima i grmljavinom. U petak se južno od Save i Dunava očekuje od 20 do 40 mm kiše za 24 č, lokalno i više, a padavine će se u toku noći i u subotu dodatno intenzivirati na istoku i jugoistoku Srbije, uz količinu kiše i do 60 mm za 24 časa.

Počeće da duva umeren i jak severozapadni vetar. Na severozapadu Vojvodine kiša će prestati u subotu, a u ostalim krajevima tek u nedelju, uz postepeno razvedravanje sa severozapada. Naredne sedmice uglavnom suvo i stabilnije vreme sa sunčanim intervalima i maksimalnom temperaturom do četvrtka od 23 do 27, a zatim u porastu.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)