SRBI NAJBROJNIJI TURISTI U OLIMPSKOJ REGIJI Gradonačelnik grčkog grada Katerini: Građani Srbije su naša braća

Novosti online

01. 07. 2022. u 14:30

GRADONAČELNIK grčkog grada Katerini, kome pripada jedno od najpopularnijih letovališta u Grčkoj za turiste iz Srbije Paralija, Konstantinos Koukodimos izjavio je danas za dnevnik televizije Palma plus iz Jagodine da će, sudeći po početku turističke sezone u Grčkoj, ova sezona 2022. godine biti jedna od rekordnih.

СРБИ НАЈБРОЈНИЈИ ТУРИСТИ У ОЛИМПСКОЈ РЕГИЈИ Градоначелник грчког града Катерини: Грађани Србије су наша браћа

Foto: Novosti

- Mi smo se potrudili u lokalnoj samoupravi grada Katerini kome pripadaju i Paralija i Olimpik Bič da maksimalno sredimo sve plaže na našoj teritoriji, kao i drugu infrastrukturu, a brojevi od juna meseca nam govore da ćemo ove sezone imati jednu od rekordnih godina.

- Najbrojniji turisti u ovom delu Grčke su građani Srbije i to ubedljivo i to je na naše obostrano zadovoljstvo. Građani Srbije su naša braća i mi smo učinili sve da se osećaju kao kod svoje kuće i ja znam da je tako. Zbog svega toga i veliki broj Grka je naučio srpski jezik i vama Srbima je dovoljan vaš srpski jezik da se snađete u Paraliji i okolnim mestima. Po mojim informacijama, ovo bi mogla da bude rekordna godina kada je u pitanju dolazak srpskih turista u Grčku i prema početku sezone očekuje se da taj broj bude oko 1 500 000- rekao je Kuokodimos koji se nalazi u poseti Jagodini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna