NEBOJŠA STEFANOVIĆ: Naša vojska mora biti bez premca u regionu, ključna stvar su ljudi

Novosti online

30. 06. 2022. u 15:56

POTPREDSEDNIK Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović obišao je danas učenike Srednje stručne vojne škole „1300 kaplara”, koji završavaju tronedeljnu obuku u terenskim uslovima u kasarni „Vojvoda Živojin Mišić” u Valjevu.

НЕБОЈША СТЕФАНОВИЋ: Наша војска мора бити без премца у региону, кључна ствар су људи

Foto mod.gov.rs

On je tom prilikom poručio budućim podoficirima da su elita naše zemlje i da od njih očekuje da budu najbolji u našoj vojsci, koja u regionu mora da bude bez premca.

– Zaista sam zadovoljan znanjem koje ste uspeli da steknete, posebno vi iz prve godine za vrlo kratko vreme i, naravno, vi koji ste četvrta godina i ovde ste u ulozi starešina. Uverio sam se koliko ste svi posvećeni. Vi predstavljate elitu ove zemlje i budućnost naše vojske i nemojte to da zaboravite. Sa znanjem i veštinama koje stičete, uz nova sredstva i tehniku koju nabavljamo, očekujemo da sutra budete najbolji u našoj vojsci, a naša vojska u našem regionu mora da bude bez premca. Važno je da se svakoga dana svi zajedno borimo da to tako bude – rekao je ministar Stefanović u razgovoru sa budućim podoficirima.  

Nastavićemo i da povećavamo primanja i da kupujemo novu tehniku, ali ključna stvar su ljudi, poručio je ministar odbrane.

- Vi ćete sutra biti, neki od jeseni, neki za par godina, vi ćete biti starešine naše vojske kojima je poverena najvažnija stvar u ruke i to nisu ni avioni, ni helikopteri, nego vojnici. Zadovoljan sam što ste veoma mladi, a već ste obukli uniformu, časnu uniformu naše Srbije i to je veliki ponos i za vas i za vaše porodice. I iskreno sam vam zahvalan što ste se opredelili da se bavite ovom profesijom – rekao je ministar Stefanović.

Učenici Srednje struče vojne škole prikazali su deo strojeve obuke, obuke u rukovanju naoružanjem, kao i pripreme za izvršenje gađanja, dok su prikazali i veštine u savlađivanju poligona pešadijskih prepreka. Pod budnim okom instruktora iz Drugog centra za obuku, budući podoficiri tokom obuke u terenskim uslovima stiču praktične veštine neophodne za komandovanje grupom, timom i odeljenjem i uspešno obavljanje drugih podoficirskih dužnosti. U skladu sa tematskim planom, učenici prve i druge godine prolaze sadržaje osnovne vojničke obuke, dok se njihove starije kolege osposobljavaju za komandovanje taktičkim jedinicama ranga odeljenja i izvođenje opštevojne obuke.

BONUS VIDEO: ANDIJEV DOBIO MURAL U VRANjU: Počast za ruskog dobrovoljca sa Paštrika

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

UJUTRO MRAZ, TOKOM DANA MOGUĆE PADAVINE: Detaljna vremenska prognoza za subotu, 20. april