"VELIKA TI BRADA": Patrijarh Porfirije objavio sjajan snimak - devojčica mu prišla, a onda su svi prasnuli u smeh (FOTO/VIDEO)

Novosti online

30. 06. 2022. u 15:24

PATRIJARH srpski Porfirije juče je bio u poseti Valjevu, gde su ga dočekali crkveni velikodostojnici iz tog grada, predstavnici lokalne vlasti i mnoštvo naroda.

ВЕЛИКА ТИ БРАДА: Патријарх Порфирије објавио сјајан снимак - девојчица му пришла, а онда су сви праснули у смех (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: SPC

Patrijarh Porfirije je na svom Instagram nalogu, na kome često objavljuje informacije o svojim aktivnostima, ali i pouke svetih otaca, objavio i jedan simpatičan snimak iz Valjeva.

Na putu od Hrama Vaskrsenja Hristovog gde je služio liturgiju do Doma kulture, jedna devojčica je ugledala poglavara SPC i oduševljeno uzviknula: "Velika ti brada", nakon čega je prišla i pomazila bradu patrijarha Porfirija.

To je okupljeni narod i patrijarha Porfirija nateralo na smeh. 

Patrijarh Porfirije je juče u Valjevu poručio da ako postoji mesto gde smo se neprestano rađali za Hrista, Crkvu Njegovu i našu pravoslavnu veru, to su Lelić i Ćelije.

- Kada se naša generacija probudila za Hrista i pravoslavnu veru, kada smo razumeli da ništa bez Hrista nema smisla, a mnogo toga što je istinski vredno u Njemu dobija svoj pečat i smisao, onda smo to produbljivali, obogaćivali, utvrđivali i postajali čitavim bićem toga svesni upravo u valjevskim svetinjama - manastirima Lelić i Ćelije - rekao je poglavar SPC.

Foto: SPC

On je tokom besede naglasio da iz ta dva mesta niče ne samo svetosavski koren, nego raste i stablo koje daje duhovne plodove istinskim nosiocima Svetoga Duha.

- U tim svetinjama rastu istinski ohristovljeni ljudi, hristoliki, hristonosni… To je Sveti Vladika Nikolaj, od čijeg rođenja slavimo 140 godina. Slavimo i njegovo rođenje u Hristu – 65 godina od prestavljenja i 30 godina od njegovog povratka iz dalekog sveta u rodno mesto - rekao je patrijarh Porfirije.

BONUS GALERIJA: Ovako će izgledati nova zgrada Beogradske filharmonije

BONUS VIDEO: NAŠA SVETINjA, MANASTIR VISOKI DEČANI - Od Svetog Save do granata i zaštite KFOR-a

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)