SVETSKE ZVEZDE STIŽU U BEOGRAD: Mariza, Fajns i Bočeli u julu lično preuzimaju odlikovanja

Novosti online

28. 06. 2022. u 20:44

GLUMAC Rejf Fajns, portugalska fado pevačica Mariza i proslavljeni operski pevač Andrea Bočeli će vidovdanska odlikovanja koja su im danas dodeljena lično preuzeti u julu u Beogradu, saznaju "Novosti".

СВЕТСКЕ ЗВЕЗДЕ СТИЖУ У БЕОГРАД: Мариза, Фајнс и Бочели у јулу лично преузимају одликовања

Foto: AP Photo/Matt Dunham/O. Radošević/Tanjug/Sava Radovanović

Britanski glumac Rejf Fajns je dobio orden Karađorđeve zvezde trećeg stepena, dok su  Mariza dos Reis Nunez i Andrea Bočeli dobili Zlatnu medalju za izuzetne zasluge u javnim i kulturnim delatnostima.

Podsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas vidovdanska odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama, nakon čega je organizovan svečani prijem povodom stupanja na dužnost predsednika Republike u drugom mandatu.

Predsednik se zahvalio svim laureatima i rekao da je pred njima velika odgovornost da nastave da podržavaju i podižu našu zemlju.

- Ono što se danas na Vidovdan vidi bolje nego ikada je da Srbija korača brže, i da Srbiju nije lako zaustaviti na ovom putu. A ako smem da biram biraću put mudrosti umesto velike kuraži, zato što želim da nas ima više i da brže napredujemo. A verujte mi i kada se javno odričem velike kuraži, neće je biti manje nego što su nas preci zadužili. Neka živi jedinstvo srpskog naroda, i naša prelepa Srbija - zaključio je predsednik i pozdravljen je gromkim aplauzom.

BONUS GALERIJA: Ovako će izgledati nova zgrada Beogradske filharmonije

BONUS VIDEO: MALA SRPSKA SVETA GORA - Sa Kablara prelep pogled iz staklenog vidikovca

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024