DžABA ste krečili! Ovaj legendarni beogradski grafit mogao bi da se primeni i na aktuelnu situaciju u Francuskoj, gde je crtež jednog strit-artiste u Avinjonu izazvao veliku polemiku o stanju demokratije u ovoj zemlji i svetu i, na kraju, morao da bude premazan belom bojom.

Pekili

26.06.2022. 09:55

Svako bi trebalo da bude podložan kritici, bez obzira na nacionalnost. Ovako ispada da su Jevreji u Francuskoj sami sebi dodelili status izizetnosti.

Upsss

26.06.2022. 12:25

Svima je odavno sve jasno. Zasto eu i usa stampaju milijarde a napretka nema. Svi provalili sistem kako da zarade dobru lovu. Finska pepeljugica pre dva meseca pricala jedno, dobila parice, sad druga prica. Finska jak faktor kao i Bugari. Ovaj lutak prepisuje. Danas oce, sutra nece, Alo-alo backup. Kad sirotinja raja ostane bez para dzabe BMW sa nadprirodnim mocima, kad niko nema para da ga kupi, sto se vec desava, kao nema cipova, pa smanjena proizvodnja, trt. Skup auto, skupo odrzavanje a plate od pre 30god. Smanjena kupovna moc se odrazava na sve segmente zivota. Energenti i porezi na iste u nebesa, kazu to se zove recesija, u narodu se to zove nemastina. Stampanim parama ce sve da nas zaduze, kad nemas mogucnost da platis, odkupe i tebe i dug, tako se postaje rob.

marko

26.06.2022. 12:56

A kafa se pojavi karikatura Proroka na uvredljivi nacin za Muslimane to je u Francuskoj u redu, a kada prikazu Jevrejina kao nekog koji upravlja nekom licnoscu e to je za kritiku. Dosta vise sa dvostrukim standardima