NOVO UPOZORENJE RHMZ: Nevreme će pogoditi delove Srbije, stižu pljuskovi sa gradom i olujnim vetrom

Novosti online

22. 06. 2022. u 07:15

NA snazi je novo upozorenje RHMZ-a zbog mogućih pljuskova sa grmljavinom, gradom i olujnim vetrom na jugozapadu, jugu i jugoistoku Srbije.

НОВО УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ: Невреме ће погодити делове Србије, стижу пљускови са градом и олујним ветром

Foto: P. Milošević

Intenzivniji pljuskovi u Vojvodini očekuju se u noći između srede i četvrtka, a u četvrtak tokom dana i na istoku Srbije.

Vremenska prognoza za Beograd

U Beogradu će danas preovlađivati sunčano vreme, uz slab razvoj dnevne oblačnosti. Vetar slab i umeren severozapadni. Najniža temperatura biće oko 19, najviša oko 29 stepeni. U toku noći u pojedinim delovima grada mogući su kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom.

U Srbiji, do 29. juna, u četvrtak promenljivo oblačno i umereno toplo, sa češćom pojavom lokalnih pljuskova sa grmljavinom. U petak pretežno sunčano, u brdsko-planinskim predelima uz lokalni razvoj oblačnosti retka pojava kratkotrajnih pljuskova.

Od subote pretežno sunčano i toplije, a krajem perioda naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i padom temperature.

Jako nevreme juče pogodilo Srbiju

U Čačku je juče nevreme obaralo drveće, dok je u Ivanjici pao grad veličine jajeta. 

Napravljena je velika šteta na usevima, i meštani sela u okolini Topole žalili su se da ne pamte ovakve neprilike. Zbog vetra i počupanih stabala, deo opštine ostao je bez struje.

BONUS GALERIJA: Ovako će izgledati nova zgrada Beogradske filharmonije

BONUS VIDEO: NEVEROVATAN SNIMAK SA VRHA DURMITORA - Pogledajte prizor od kog zastaje dah

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NESVAKIDAŠNJE ISKUSTVO JEDNOG DOSTAVLJAČA: Ne znam da li da bacim one kese i klisnem niz stepenice, ili da stoički sačekam...