KO JE MUŠKARAC KOJI JE DONEO MAJMUNSKE BOGINJE U SRBIJU? Imao je kraste po telu, došao iz Nemačke - primljen u Infektivnu pre tri dana

Novosti online

17. 06. 2022. u 16:33

MUŠKARAC koji je doputovao iz Nemačke i doneo majmunske boginje u Srbiju ima tridesetak godina i živi i radi u Nemačkoj a naš je državljanin.

КО ЈЕ МУШКАРАЦ КОЈИ ЈЕ ДОНЕО МАЈМУНСКЕ БОГИЊЕ У СРБИЈУ? Имао је красте по телу, дошао из Немачке - примљен у Инфективну пре три дана

Foto: Shutterstock/Ilustracija

- Muškarac koji se u utorak veče pojavio na Infektivnoj klinici u Beogradu zna gde i kako se zarazio. A kako živi i radi u Nemačkoj i kako je na kratko doputovao u Srbiju, zbog uspostavljanja dijagnoze sada će morati da ostane ovde dok ne bude potpuno izlečen - kažao je izvor.

Muškarac je pre tri dana primljen u Infektivnu kliniku u Beogradu, pod sumnjom da ima majmunske boginje.

- Imao je kraste po telu, došao je iz Nemačke i potom je i zvanično na Torlaku potvrđeno da ima majmunske boginje - rekao je izvor.

U Srbiji je potvrđen prvi slučaj obolevanja od majmunskih boginja, potvrdio je danas Batut.

U Srbiji je registrovan prvi importovan - potvrđen slučaj obolevanja od Majmunskih boginja. Slučaj je dijagnostički prepoznat i terapijski zbrinut. Laboratorijska dijagnostika je sprovedena na Institutu za virusologiju, vakcine i serume „Torlak“.

Teritorijalno nadležni zavod za javno zdravlje izvršio je epidemiološko istraživanje slučaja i sprovedene su sve mere evidencije, testiranja, prijavljivanja i kontrole daljeg širenja infekcije u skladu sa stručno metodološkim uputstvom.

U skladu sa Međunarodnim zdravstvenim pravilnikom i protokolima, o prvom potvrđenom slučaju obaveštene su međunarodne zdravstvene institucije.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (10)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a