NAŠA DECA NEĆE UČITI NATO ISTORIJU: Miloš Ković izabran za redovnog profesora na Filozofskom fakultetu

Srna

16. 06. 2022. u 11:13

SENAT Univerziteta u Beogradu jednoglasno je izabrao poznatog srpskog istoričara Miloša Kovića za redovnog profesora Opšte istorije novog veka na Filozofskom fakultetu.

НАША ДЕЦА НЕЋЕ УЧИТИ НАТО ИСТОРИЈУ: Милош Ковић изабран за редовног професора на Филозофском факултету

Foto: D. Milovanović

- Senat Univerziteta u Beogradu danas je jednoglasno izabrao Miloša Kovića za redovnog profesora Opšte istorije novog veka na Filozofskom fakultetu. Hvala hiljadama ljudi koji su učestvovali u ovoj borbi! Pobeda! - objavljeno je na nezvaničnoj "Fejsbuk" stranici profesora Kovića.

"Sputnjiku" je potvrđeno ovo imenovanje, uz napomenu da je "ostalo još samo formalno potpisivanje ugovora".

Od kraja prošle godine trajala je borba Kovića sa onima koji su pokušali da osujete njegov izbor u redovnog profesora. Ković je tvrdio da je reč o političkom progonu.

- Ovde je reč o tome kakva će se istorija predavati našoj deci. Da li će u školama i na univerzitetima slušati NATO istoriju srpskog naroda, ili hašku interpretaciju srpske istorije, kako ja to ponavljam već godinama, ili ono što je prava istorija koja je nauka, koja je stvar struke - rekao je Ković ranije.

Hiljade građana i studenata učestvovalo je na skupovima podrške, tražeći da se obustavi njegov progon i da se formira nepristrasna komisija za njegov izbor u zvanje redovnog profesora.

BONUS VIDEO: UZNEMIRUJUĆE: Na današnji dan 1999. bombardovan most u Trsteniku - pogledajte autentične snimke

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (12)

RED SUNCA, PA RED KIŠE: Evo kakvo nas vreme očekuje danas