KORAK PO KORAK: Kako da napravite nalog na jednoj od najpopularnijih društvenih mreža

V.N.

16. 06. 2022. u 16:00

POSLEDNjIH godina na digitalnom tržištu vesti jedna od najpopularnijih društvenih mreža je "Tviter".

КОРАК ПО КОРАК: Како да направите налог на једној од најпопуларнијих друштвених мрежа

Foto Shutterstock

Ona omogućava korisnicima da čitaju tuđe i postavljaju svoje tvitove i na taj način iskazuju svoje stavove o različitim aktuelnim temama. Danas je vrlo zastupljena i među političarima, pa se mnogi državni zvaničnici najpre obrate na ovaj način, a tek onda putem televizije ili štampe. Aplikacija je dostupna na svim pametnim telefonima i kompjuterima, a neophodno je samo nekoliko minuta da napravite svoj profil.

KORAK 1

Za korišćenje "Tvitera" neophodno je da imate otvorenu mejl adresu na nekom od softvera (gmail, hotmail, yahoo). Ako već imate mejl adresu u pretraživač ukucate sajt twiter.com, kao i da potom kliknete na sing up.

KORAK 2

Posle toga otvoriće vam se stranica sa malom tabelom gde treba da unesete vaše podatke.

Ako su ponuđene opcije na engleskom jeziku u delu full name upišite svoje ime i prezime, u delu username korisničko ime, odnosno onako kako želite da se zovete na "Tviteru", password je šifra koju ćete koristiti prilikom otvaranja naloga i email vašu mejl adresu.

KORAK 3

Posle unosa svih podataka kliknite na opciju create my account. Zatim će vam se otvoriti prozorčić u kojem treba da unesete slova ili brojeve koje vidite u njemu, a onda samo kliknite na opciju finish.

KORAK 4

Kada vam se otvori kreiran nalog na "Tviteru", možete da počnete sa praćenjem osoba i postavljanjem svojih tvitova. Sve one profile koje zapratite posredstvom opcije follow, njihovi tvitovi će vam se pojavljivati na početnoj strani. Tvitovi koje budete pisali moraju biti kraće sadržine, a ako prekoračite dozvoljeni broj karaktera morate ga podeliti na dva dela.

KORAK 5

Tviter-aplikaciju možete preuzeti i iz google play ili appstore prodavnice za mobilne telefone. Neophodno je da samo u pretraživač ukucate "Tviter" i server će vam ponuditi najbolje dizajniranu besplatnu aplikaciju. Kada je preuzmete, potrebno je da ukucate sve podatke redom koje smo naveli u prethodnim koracima i aplikacija će biti dostupna i na vašem telefonu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RED SUNCA, PA RED KIŠE: Evo kakvo nas vreme očekuje danas