SEĆANJE NA HEROJE: Ministar Stefanović položio venac na Srpsko vojničko groblje u Tijeu

Novosti online

15. 06. 2022. u 14:29

POTPREDSEDNIK Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović položio je venac na Srpskom vojničkom groblju u Tijeu nadomak Pariza i odao poštu srpskim vojnicima stradalim u Prvom svetskom ratu.

СЕЋАЊЕ НА ХЕРОЈЕ: Министар Стефановић положио венац на Српско војничко гробље у Тијеу

Foto mod.gov.rs

- Naša je dužnost da čuvamo sećanja na srpske žrtve u Prvom svetskom ratu. Na groblju u Tijeu sahranjeno je 747 srpskih vojnika, koji su se herojski borili na frontu, a koje su njihovi francuski saborci ranjene poveli sa sobom da im u bolnicama pokušaju zalečiti rane. Preminuli su daleko od otadžbine, ali i ovo groblje govori koliko je srpski vojnik zavredio svako poštovanje, ali i koliko je snažno bilo savezništvo srpskog i francuskog naroda u Prvom svetskom ratu - rekao je ministar Stefanović, dodajući da nas upravo zajednička istorija obavezuje da danas u miru radimo na očuvanju i jačanju naših prijateljskih odnosa.

Foto mod.gov.rs

Polaganju venaca u Tijeu prisustvovali su ambasadorka Srbije u Parizu Nataša Marić, komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-potpukovnik Duško Žarković, direktor Vojnoobaveštajne agencije general-major Zoran Stojković, načelnik Uprave za međunarodnu vojnu saradnju pukovnik Nebojša Svjetlica i izaslanik odbrane Srbije u Parizu pukovnik Dejan Milosavljević.

BONUS VIDEO: NEBESKA PESNICA VOJSKE SRBIJE: Reporteri "Novosti" na zadatku sa pilotima moćnog helikoptera Mi-35

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili