OGLASIO SE USAME ZUKORLIĆ: Muftijin sin komentarisao nalaze obdukcije očevog tela (FOTO)

Novosti online

14. 06. 2022. u 16:10

USAME Zukrolić, sin preminulof muftije Muamera Zukorlića, oglasio se posle objavljivanja rezultata obdukcije tela njegovog oca.

ОГЛАСИО СЕ УСАМЕ ЗУКОРЛИЋ: Муфтијин син коментарисао налазе обдукције очевог тела (ФОТО)

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić/Zoran Žestić

On je naveo da će porodica da sačekai rezultate iz Nemačke i Bosne i Hercegovine pre nego što se obrati javnosti.

– Obaveštavam javnost da su stigli prvi nalazi o uzroku smrti rahmetli akademika muftije Muamera Zukorlića, rađene na institutima za Sudsku medicinu u Nišu i Beogradu. Porodica će sačekati još rezultate iz Nemačke i Bosne i Hercegovine, pre nego što se obrati javnosti – naveo je Usame na Instagramu.

Podsetimo, Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru saopštilo je danas da je obdukcionim nalazom utvrđeno da je lider Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić umro prirodnom smrću koja je nastupila kao posledica naglog pogoršanja funkcije i prestanka rada srca.

Više javno tužilaštvo je, kako se navodi u saopštenju, postupajući po krivičnoj prijavi koju je podneo njegov sin Usame Zukorlić protiv N. N. lica zbog krivičnog dela teško ubistvo, odredilo ekshumaciju radi obdukcije posmrtnih ostataka tela kao i hemijsko-toksikološku analizu bioloških ostataka u cilju uvažavanja uzroka smrti muftije.

Foto: Printskrin Instagram/Usame Zukorlić

 

U saopštenju se navodi da je juče Zavod za sudsku medicinu u Nišu dostavio Višem javnom tužilaštvu u Novom Pazaru objedinjeni nalaz i mišljenje zajedno sa nalazom i mišljenjem Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika Novi Sad, u kojem je navedeno da izmerene vrednosti koncentracije toksičkih metala i metaloida u uzorcima se nalaze u okviru normalnih vrednosti za ove vrste uzoraka i ne predstavljaju neposredan ni posredan uzrok akutne i hronične intoksikacije i time nisu uzrok smrti Zukorlića.

U saopštenju se dodaje da je "uzimajući u obzir celokupnu medicinsku dokumentaciju sada pokojnog Muamera Zukorlića i obdukcioni nalaz, smrt prirodnog porekla, te da je nastupila kao posledica naglog pogoršanja funkcije i sledstvenog prestanka rada srca na terenu od ranije prisutnog teškog i progresivnog oboljenja srca".

Oglasila se i supruga Elma

Elma Elfić, muftijina druga supruga, objavila je na svom Instagram nalogu da su poznati rezultati obdukcije.

- Danas, izveštajem obducenata smo saznali da nismo zakasnili, aorta nije pukla, umro je prirodnom smrću prestankom rada srca - napisala je Elma. - Hvala Bogu nije ni otrovan, jer ko god ga je poznavao mogao ga je samo voleti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)