HRVATSKA NE MOŽE DA PRIHVATI DA SRBIJA BRANI SEBE Vulin: Kako vam je kolona traktora bila pretnja u Bosni i Hercegovini

Novosti online

13. 06. 2022. u 10:44

MINISTAR unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, gostujući u jutarnjem programu televizije Pink, istakao je da već 17 godina ubijena srpska deca na Petrovačkoj cesti čekaju pravdu, te da je bombardovanje izbegličke kolone na Petrovačkoj cesti jedan od najužasnijih zločina koji je počinila hrvatska vojska i za koji niko nije odgovarao.

ХРВАТСКА НЕ МОЖЕ ДА ПРИХВАТИ ДА СРБИЈА БРАНИ СЕБЕ Вулин: Kако вам је колона трактора била претња у Босни и Херцеговини

Foto Ž. Knežević

- Tužilaštvo Bosne i Hercegovine vodi slučaj granatiranja izbegličke kolone već punih 17 godina. Hrvatska Vlada je donela zaključak kojim se zabranjuje bilo kakva komunikacija sa tužilaštvom Bosne i Hercegovine kada su u pitanju postupci protiv oficira hrvatske vojske. I da li sad svi treba da se pravimo da se zločin na Petrovačkoj cesti nije desio i da zločinaca nema? - upitao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i poručio da je mržnja Hrvatske toliko velika da ni mrtva srpska deca ne mogu da se nadaju pravdi.

- Zvanična vojska Hrvatske, hrvatska avijacija je bombardovala izbegličku kolonu na Petrovačkoj cesti na teritoriji Bosne i Hercegovine, kome su ti ljudi bili pretnja? Kako vam je kolona traktora bila pretnja u Bosni i Hercegovini? Uostalom, i oni koji su ubijali i oni koji su ubijeni su bili državljani Hrvatske. Hrvatska je imala sve razloge ovog sveta da im sudi. Njihova mržnja prema Srbima je tako velika da ni mrtva srpska deca ne mogu da se nadaju pravdi - poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, istakavši da tamo gde Srbin nema ni svog sudiju, ni svog tužioca, ni svog policajca, tamo za njega nema pravde.

- Hrvatska ne može da prihvati da Srbija brani sebe, da Srbija ima pravo da traži istinu. Evo 17 godina ubijena srpska deca sa Petrovačke ceste čekaju pravdu. Dokazani ubica Branimir Glavaš je u Hrvatskoj odlikovan, daju mu generalske činove i mi sad treba da se nadamo da će oni jednog dana suditi svojim oficirima za bombardovanje Petrovačke ceste, pa naravno da neće suditi ni za šta što je zločin nad Srbima. Sva njihova priča se svodi na to da su Srbi agresori samim tim što postoje. Oni očekuju od Srba da budu zahvalni što su živi u Hrvatskoj, a prolaze kroz ulice Mile Budaka- istakao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, dodavši da ideologija ustaštva nikada nije iščezla iz Hrvatske.

- Građanski rat u Hrvatskoj sa početka devedesetih je počeo obnovom ustaštva u Glini, kada su došli da orgijaju na ostacima glinske crkve, na mestu gde je ubijeno više hiljada Srba - poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, gostujući na televiziji Pink.

Ministar unutrašnjih poslova izrazio je svoj stav da, ako zbog lečenja hrvatskih kompleksa treba da odustanemo od sebe da bismo ušli u Evropsku uniju, i ako treba da zaboravimo svoju mrtvu decu, da onda i ne treba da uđemo u tu organizaciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ekskluzivno u Španiji! Pun pansion po ceni polupansiona!