ZA VIKEND DO 15 STEPENI HLADNIJE: Meteorolog najavio pad temperature, uz kišu i grmljavinu

Novosti online

27. 05. 2022. u 07:30

Posle nekoliko paklenih dana, za vikend nas očekuje zahlađenje i pad temperature za skoro 15 stepeni! Danas će još biti toplo i sunčano vreme, dok će i u subotu i u nedelju padati kiša, biće pljuskova i grmljavine, a maksimalne temperature negde će biti i samo 18 stepeni.

ЗА ВИКЕНД ДО 15 СТЕПЕНИ ХЛАДНИЈЕ: Метеоролог најавио пад температуре, уз кишу и грмљавину

Foto: Tanjug/S.A.

Od petka posle podne u većini mesta stiže naoblačenje sa pljuskovima i grmljavinom, a padavine se očekuju i u subotu i u nedelju.

- U subotu ujutru i pre podne u severnim, a tokom dana i u ostalim predelima čeka nas jače naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, uz vrlo jake udare severozapadnog vetra. Maksimalna temperatura u većini mesta prelaziće tek 20 stepeni. U nedelju se nastavlja oblačno vreme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Maksimalna temperatura kretaće se od 18 do 24 stepena - kaže meteorolog "Weather2Umbrella" Đorđe Đurić.

Kako dodaje, početkom sledeće sedmice i dalje će biti sveže, ponegde sa padavinama, a stabilizacija, uz sunčano i znatno toplije vreme očekuje se sredinom nedelje.

- U ponedeljak će se zadržati oblačno vreme sa kišom i pljuskovima, a od utorka sledi stabilizacija vremena. Od srede nas čeka sunčano vreme uz porast temperature - ističe Đurić.

I pored zahlađenja, nema najava da bi Srbiju moglo da pogodi neko jače nevreme, kao što se to desilo u noći između srede i četvrtka. Sever zemlje bio je posebno na udaru, sevalo je i padao je grad, a snimci nevremena stizali su tokom večeri iz Zrenjanina, Apatina, Bajmoka, Palića...

Na snimku iz Zrenjanina vidi se oboreno drvo pod naletom nevremena, a stradala su i vozila parkirana u blizini krošnji. Slično je bilo i u Bečeju, gde je u Omladinskoj ulici takođe oboreno drvo. Orkanski vetar lomio je grane u Pančevu. Polomljena su stabla, koja su preprečila puteve. Na društvenim mrežama su se pojavile i slike iz okoline Bačke Palanke, gde se vidi da je padao grad veličine oraha, dok je u Despotovu takođe bilo snažno nevreme, praćeno gradom.

BONUS VIDEO:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)