"NOVOSTI" OBRADOVALE ŠTIĆENICE DOMA: U saradnji sa modnim kućama "Balašević", "Dilajn" i "Opozit" 15 maturantkinja dobilo svečane toalete

A. Z. K.

26. 05. 2022. u 09:24

FONDACIJA humanosti kompanije "Novosti", u saradnji sa modnim kućama "Balašević", "Dilajn" i "Opozit", obradovala je juče maturskim haljinama i cipelama 15 štićenica Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj. Pandemija virusa korona prethodne dve godine stopirala je ovu tradicionalnu akciju naše kompanije, ali je juče ona ponovo nastavljena.

НОВОСТИ ОБРАДОВАЛЕ ШТИЋЕНИЦЕ ДОМА: У сарадњи са модним кућама Балашевић, Дилајн и Опозит 15 матуранткиња добило свечане тоалете

Foto Z. Jovanović

Među devojkama koje su dobile haljine od "Balaševića", "Dilajna" i cipele od "Opozita" bile su štićenice iz domova "Moše Pijade", "Drinka Pavlović" i Materinskog doma, koji pripadaju Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj.

Maturantkinje su juče ushićeno birale najlepše odevne kombinacije i uklapale ih sa cipelama. Nisu manjkali ni saveti među prijateljicama, razgledale su sve svečane toalete, dogovarale se koja će kojoj pripasti. Ovo je bio samo početak priprema za predstojeće proslave kojima će ove devojke obeležiti kraj školovanja i prelazak u srednju školu.

Devojke juče nisu skrivale uzbuđenje, neke od njih nisu se dvoumile koja će haljina biti njihova.

- Odabrala sam belu haljinu i mnogo mi se dopada. Malo me brine da li će mi lepo stajati, ali ima vremena do proslave, nadam se da ću uspeti da sredim sve ako mi bude velika - rekla je za "Novosti" jedna od štićenica.

Rukovodilac Doma Snežana Milovanović rekla je juče da su devojke bile posebno srećne i uzbuđene kada su saznale da će dobiti haljine za proslavu.

- Maj je mesec matura i to je tradicionalno preraslo u saradnju sa Humanitarnim fondom "Novosti" - rekla je Snežana Milovanović. - Godinama su naši mladi počastvovani time da mogu da budu opremljeni za taj dan koji je njima jako važan. Među ovim devojkama su učenice osnovnih i srednjih škola, i mnogo im znači da budu tog dana lepo i svečano obučene. Jedva su čekale da im stignu haljine.

Osim što Fond naše kompanije tradicionalno već 20 godina uveseljava maturantkinje iz Zvečanske, u ovoj akciji najveću pomoć već nekoliko godina pružaju modne kuće "Balašević" i "Dilajn", a na listu humanih ove godine upisala se i kompanija "Opozit".

U kompaniji "Opozit" rekli su da se oni rado odazivaju ovakvim akcijama, jer veruju da njihovo malo nekome mnogo znači. Oni su devojkama poželeli da u njihovim cipelama sigurnim korakom zakorače u svet odraslih.

NIŠTA LEPŠE OD OSMEHA

KREATORKA i vlasnica modne kuće "Dilajn" Dijana Radonjić rekla je da su oni oberučke prihvatili poziv da učestvuju u ovoj humanitarnoj akciji.

- Jako me raduje činjenica da je svest u našem društvu na takvom nivou da se sve više ljudi odaziva na ovakve pozive. Nema ništa lepše nego kada svojim skromnim doprinosom izmamite osmehe na licima tih mladih ljudi. Zadovoljstvo je moje - rekla je Dijana.

NI MLADIĆI NEĆE BITI IZOSTAVLjENI

SVEČANE toalete juče su dobile mlade dame, ali ni momci neće biti izostavljeni ove godine. Juče tokom dodele haljina, kompanija "Tref sport" potvrdila je da će oni obradovati mladiće iz doma. Momci do kraja nedelje mogu da očekuju da će dobiti cipele, patike, farmerke i košulje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna