NA ŠTANDU I NASTUP ŽELJKA MITROVIĆA: Patenti PR-DC-a prvi put pred domaćom publikom (FOTO/VIDEO)

Novosti onlajn

24. 05. 2022. u 17:11

OD DANAS do 27. maja, na Beogradskom sajmu održava se 64. Međunarodni sajam tehnike, a domaća javnost po prvi put može da vidi kako izgledaju patenti PR-DC.

НА ШТАНДУ И НАСТУП ЖЕЉКА МИТРОВИЋА: Патенти ПР-ДЦ-а први пут пред домаћом публиком (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: N.Skenderija

Međunarodni sajam tehnike održava se pod sloganom "Inovacije pred vašim očima".

Posetiocima iz Srbije i regiona na sajmu se predstavlja se i Pinkov istraživačko-razvojni centar (PR-DC).

Ovim povodom juče se na Instagramu oglasio prvi čovek kompanije Željko Mitrović. 

- Od sutra na Bg sajmu tehnike, Pinkov Istraživačko-razvojni centar PR-DC, izlaže sve svoje letelice i druge proizvode! Svi ste pozvani! - napisao je Mitrović uz snimak na Instagramu. 

Osim što od danas zainteresovani mogu da se upoznaju sa patentima na kojima radi tim inženjera u ovoj kompaniji, posetioce je danas dočekao i nastup Željka Mitrovića, odnosno di-džej Žeksa, na Afterwork matineu na štandu Pinkovog istraživačko-razvojnog centra u hali 3 Beogradskog sajma.

Nakon najvećih svetskih događaja posvećenih inovacijama i tehnologijama na kojima je PR-DC izlagao, poput EXPO 2020 u Dubaiju i UMEX 2022 u Abu Dabiju, sada je i posetiocima sajma iz Srbije i regiona predstavljena IKA serija dronova – koja obuhvata dronove IKA-50, IKA-20, IKA-MINI i IKA-01 – karting sa mlaznicama, leteći automobil (eng. flying car), ali i simulator leta.

Javnost u Srbiji sada ima priliku da se po prvi put uživo uveri zašto su patenti PR-DC izazvali veliko interesovanje na inostranim sajmovima i zbog čega je kompanija PR-DC otpočela masovnu proizvodnju dronova za svetsko tržište.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVE ZA UREDNO DVORIŠTE, A I ČISTA KOLA: Pratimo ritam proleća