BIVŠI GLUMAC SADA VLADIKA: Rastko Lupulović, sada otac Ilarion, izabran za vikarnog episkopa novobrdskog

V. N.

24. 05. 2022. u 10:49

RASTKO Lupulović, glumac koji se zamonašio i uzeo ime Ilarion, Sveti arhijerejski sabor Srpske pravoslavne crkve imenovao je u patrijarhovog vikarnog episkopa novobrdskog.

БИВШИ ГЛУМАЦ САДА ВЛАДИКА: Растко Лупуловић, сада отац Иларион, изабран за викарног епископа новобрдског

Foto: Printskrin

Bivši glumac sve je iznenadio svojom odlukom kada se, u jeku popularnosti, 1996. godine zamonašio, da bi 2013. bio postavljen za igumana u manastiru Draganac, nedaleko od Gnjilana u Kosovskom Pomoravlju.

Rastko je rođen 1974. godine u Beogradu, a publika ga pamti po ulogama u filmovima "Biće bolje" i "Paket aranžman" i seriji "Otvorena vrata".

Na početku karijere važio je za jednog od najboljih srpskih glumaca, pa je za svoja ostvarenja, još kao mladi glumac odlikovan jednom od najprestižnijih nagrada "Sterijinog pozorja", a dobitnik je i nagrade "Zoran Radmilović". Završio je Fakultet dramskih umetnosti i bio jedan od najboljih glumaca svoje generacije. Međutim, odluku da se zamonaši smatra najvažnijom u životu.

- Nikada nisam zažalio niti sam se pokajao što sam postao monah. Naprotiv, često mi se događa da Bogu blagodarim što mi je pomogao da se opredelim za ovaj put jer, naravno, sve je zasnovano na čovekovoj slobodnoj odluci. Bez slobodne odluke svakoga od nas nema ni prave slobode. Ljubav i sloboda je ono nešto za čim sam ja krenuo - rekao je Lupulović u jednoj emisiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista