U Subotici održan naučni skup, u fokusu slobodne zone

Promo

23. 05. 2022. u 12:42

U PROSTORIJAMA Ekonomskog fakulteta u Subotici 20. maja ove godine održan je 27. internacionalni naučni skup „Straregijski menadžment i sistemi podrške odlučivanju u strategijskom menadžmentu“.

У Суботици одржан научни скуп, у фокусу слободне зоне

Foto: Uprava za slobodne zone

Ovaj sada već tradicionalni skup okupio je eminentne stručnjake iz zemlje i inostranstva, iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Grčke, Italije, Slovenije i Mađarske, koji su u okviru sesija i plenarnih sednica predstavili svoje naučne radove.

Centralna tema 27. naučnog skupa bile su slobodne zone, njihov uticaj na lokalni ekonomski razvoj kao i njihovo funkcionisanje u izazovnim vremenima.

Uprava za slobodne zone je ovom prilikom uzela aktivno učešće i kolegama, saradnicima i učesnicima predstavila sve izazove kojima su slobodne zone bile izložene u prethodnom periodu, probleme koji su imali privrednici u poslovanju, ali istovremeno i izuzetne rezultate slobodnih zona i buduće projekte koji će u narednom periodu značajno uticati na poboljšanje rezultata slobodnih zona u Republici Srbiji.

Foto: Uprava za slobodne zone

Na skupu su učestvovali i predstavnici većeg broja slobodnih zona, koji su istakli da je cilj slobodnih zona, između ostalog, povezivanje sa naučnim ustanovama te da je skup došao u pravo vreme imajući u vidu probleme sa kojima se susreću izvozno orijentisane kompanije koje posluju u okviru slobodnih zona, a da je iskustvo i razmena mišljenja u ovom segmentu od izuztenog značaja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

Donorstvo je herojstvo