BRIGA ZA BUDUĆNOST DECE NA KOSOVU I METOHIJI: Vredna donacija Fondacije "Gnezdo" školama u Kosovskoj Mitrovici i Leposaviću

Novosti online

20. 05. 2022. u 15:39

DELEGACIJA Fondacije za decu i mlade "Gnezdo" posetila je danas opštine Severna Kosovska Mitrovica i Leposavić. Direktorka Tanja Popović je u ime Fondacije uručila donacije školama u tim opštinama.

БРИГА ЗА БУДУЋНОСТ ДЕЦЕ НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ: Вредна донација Фондације Гнездо школама у Косовској Митровици и Лепосавићу

Foto: Novosti

Specijalna škola za decu sa posebnim potrebama "Kosovski božur" u Severnoj Kosovskoj Mitrovici  dobila je 50 stolica, dok je Osnovnoj školi "Vlado Ćetković" u istoj opštini donirano 50 klupa i 100 stolica. Fondacija "Gnezdo" je Osnovnoj školi "Leposavić" u opštini Leposavić donirala klavir, desktop i laptop računare.

Foto: Novosti

Ukupna vrednost donacije, prema rečima, Tanje Popović je oko tri miliona dinara.  

Tanja Popović je tom prilikom istakla da je Fondacija "Gnezdo" kao društveno odgovorna ustanova brine o budućnosti dece na Kosovu i Metohiji. 

Foto: Novosti

– U razgovoru sa načelnikom školske uprave Kosovska Mitrovica saznali smo da su im potrebni đačke klupe, stolice, klavir i računari. Mi smo danas ovde u opštini Leposavić donirali računare i klavir Osnovnoj školi "Leposavić". Gradu Beogradu i Fondaciji "Gnezdo", je jako bitno svako dete bez obzira gde živi i ovom donacijom smo to i pokazali. Beograd pomaže našem narodu na Kosovu i Metohiji i ima dobru saradnju sa opštinama na severu Kosova, Tu saradnju ćemo nastaviti, a zahvaljujući politici koju sprovodi država Srbija ovakve donacije su moguće – poručila je Popović i dodala da je pozvala decu sa Kosova i Metohije da dođu na slavu Beograda drugog juna.

Foto: Novosti

Ona je pozvala sve društveno odgovorne kompanije da učestvuju zajedno sa Fondacijom "Gnezdo" u sprovođenju ovakvih akcija, da obraduju mališane i porodice kojima je pomoć potrebna. 

Aleksandar Spirić predsednik privremenog organa opštine Severna Kosovska Mitrovica je rekao da je donacija Fondacije Gnezdo pokazatelj odgovorne politike koju sprovodi Grad Beograd, a to je briga za budućnost dece na Kosovu i Metohiji.

Foto: Novosti

– U škole na severu Kosova i Metohije stigla je veoma vredna oprema a to jasno pokazuje da između dece u opštinama na Kosovu i Metohiji i dece u Beogradu nema razlike i da su svi jednaki. Fondacija „Gnezdo” ima veoma bitnu ulogu u osnaživanju opstanka našeg naroda na svojim ognjištima. Naša deca zaslužuju da imaju kvalitetan i bezbedan život, a ova donacija je garant neraskidive veze između našeg naroda na Kosovu i Metohiji i Beograda – rekao je Spirić.

Foto: Novosti

Direktorka Specijalne škole "Kosovski božur" Marta Popović je rekla da je ovo škola za osnovno i srednje obrazovanje za decu sa posebnim potrebama i jedina je škola ovog tipa na Kosovu i Metohiji.

– Svaka donacija je veoma bitna, a posebno ova od Fondacije „Gnezdo” jer stolice predstavljaju osnovno sredstvo za rad. Ovu školu trenutno pohađa 50 dece sa posebnim potrebama, ali taj broj varira – rekla je Popović i poručila da je veoma važno da postoje ljudi i organizacije koji žele da pomognu deci sa posebnim potrebama jer je njima ta pomoć svakako najpotrebnija.

Foto: Novosti

Daliborka Mijailović, direktorka Osnovne škole "Vlado Ćetković" koja je do rata 1999. godine bila smeštena u Južnoj Kosovskoj Mitrovici, a posle rata premeštena u severni deo grada u zgradu škole "Branko Radičević" je zahvalila Fondaciji "Gnezdo" i naglasila značaj ove donacije kako za školu "Vlado Ćetković" tako i za školu „Branko Radičević”

Direktorka Osnovne škole "Leposavić" Silvana Magovčević zahvalila je na donaciji koja je, kako je istakla, za ovu i ostale škole na severu Kosova i Metohije veoma značajna.

- Značajna je jer će nam omogućiti da naša deca rade u boljim uslovima u narednom periodu - rekla je Magovčević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili