AĐIJUS NE PUŠTA NEBOJŠU PAVKOVIĆA NA SLOBODU: General ostaje u zatvoru u Finskoj

S. J. M.

19. 05. 2022. u 15:47

PREDSEDAVAJUĆI Mehanizma za krivične sudove Karmel Ađijus odbio je zahtev srpskog generala Nebojše Pavkovića da ga pusti na prevremenu uslovnu slobodu.

АЂИЈУС НЕ ПУШТА НЕБОЈШУ ПАВКОВИЋА НА СЛОБОДУ: Генерал остаје у затвору у Финској

Foto: Arhiva Novosti

Pavković je to pravo stekao još 2019. godine. On je osuđen na 22 godine zatvora, koje izdržava u Finskoj i iza rešetaka je punih 17 godina.


Sudija Ađijus je zaključio da se Pavković nije dovoljno rehabilitovao i prekjuče je odbio njegov zahtev za puštanjem iz zatvora. Nije mu bio dovoljan ni argument generalovog lošeg opšteg zdravstvenog stanja, nakon pregleda koji su organizovale finske zatvorske vlasti. Ađijus smatra da to nije prepreka nastavku njegovog pritvora i da ne postoje humanitarni razlozi za prevremeno puštanje.


On se konsultovao sa još dvojicom sudija koji su primetili da se Pavkovićeve izjave medijima poslednjih godina negativno odražavaju na pokazivanje njegove potrebne rehabilitacije.

Ukazuju da je Pavković tvrdio da je nevin, veličao delovanje Treća armije Vojske Jugoslavije na KiM i, kako kažu, nije pokazivao znake napuštanja tog lažnog narativa.

Zbog toga, iako ima neke povoljne okolnosti, smatraju da mu zahtev treba odbiti. Ađijus navodi da je otežavajuća okolnost i težina zločina za koje je Pavković optužen, kao i njegova očigledno nedovoljna rehabilitacija.

BONUS VIDEO:

PRONAĐENO TELO NA ADA HUJI: Sumnja se da je u pitanju Matej Periš

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda