RUŽIĆ SAOPŠTIO DOBRE VESTI: 40 miliona dinara za podršku 66 studentskih udruženja

Novosti online

12. 05. 2022. u 19:37

PRVI potpredsednik Vlade Srbiji i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić uručio je danas ugovore o dotaciji za 66 studentskih udruženja koji će realizovati programe koji su usmereni na kulturno-umetničke, zabavne, sportske i druge aktivnosti od opšteg interesa za studente.

РУЖИЋ САОПШТИО ДОБРЕ ВЕСТИ: 40 милиона динара за подршку 66 студентских удружења

Foto: Ministarstvo prosvete

- Ovaj program je jedan od mehanizama za podršku omladinskim organizacijama, koji podstiče omladinski rad i stvara prostor za razmenu znanja, ideja i iskustava među mladima. Država ovim programom podstiče kontinuitet, kvalitet i realizaciju projekata koji odgovaraju na potrebe mladih. Tokom godina, broj zainteresovanih udruženja se povećavao. U početku su to bila tradicionalne studentske organizacije, one najveće, dok su se s vremenom „budila i rasla“ i druga udruženja - izjavio je ministar Ružić.

On je istakao da Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja već 20 godina finansira rad studentskih udruženja i kulturno-umetničkih društava, te da je za ove namene, ove godine, izdvojeno 40 miliona dinara.

Ministar je naveo da su neki od podržanih projekata potpuno novi, a neki su već tradicionalni, poput Programa Udruženja studenata sa Hendikepom “Inkluzijada – generacija 12”, koji se bavi podizanjem svesti o konceptu socijalne inkluzije.

- Oko 50 studenata je direktno uključeno u ovaj program, a oko 1.500 studenata se upozna sa ciljevima tokom realizacije programa na godišnjem nivou - rekao je ministar.

On je posebno izdvojio podršku za šest akademskih kulturno-umetničkih društava AKUD „Branko Krsmanović“, AKUD „Žikica Jovanović Španac“, AKUD „Mika Mitrović Jarac“, Akademski hor „Kolegium muzikum“, AKUD ,,Sonja Marinković“ iz Novog Sada i Akademsko društvo ,,Gusle'' iz Kikinde.

Ministar je još jednom u ime  Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i svoje lično ime čestitao svim dobitnicima.

BONUS VIDEO - Medicinske sestre i tehničari Kovid bolnice u Kruševcu izveli predstavu u Kruševačkom pozorištu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)