ŽIVEO JE VIŠE ŽIVOTA: U Aleji zaslužnih građana u Beogradu sahranjen Veselin Simonović

A. V. V. / Lj. B.

11. 05. 2022. u 22:58

DIREKTOR i glavni i odgovorni urednik portala Nova.rs i direktor lista "Nova" Veselin Simonović (63) sahranjen je danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

ЖИВЕО ЈЕ ВИШЕ ЖИВОТА: У Алеји заслужних грађана у Београду сахрањен Веселин Симоновић

Povorka na Novom groblju, Foto N. Skenderija/Tanjug

Istaknutog novinara i urednika na večni počinak ispratili su najuža porodica, prijatelji i kolege.

Na Novo groblje došli su i predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić, lider SDS Boris Tadić, legenda fudbala Dragan Džajić, predsednik SSP Dragan Đilas, advokat Božo Prelević, karikaturista Dušan Petričić, reditelji Jagoš Marković i Darko Bajić, Vuk Drašković, Zdravko Ponoš...

Govor na grobu održao je novinar i Simonovićev prijatelj Milenko Vasović:

- Poznavati Veselina Simonovića bilo je zadovoljstvo, raditi sa njim izazov, a pratiti ga u svemu bila je nemoguća misija. Jer, Vesa je živeo više života, jedan novinarski svima dostupan, drugi boemski i treći avanturistički samo za svoju dušu. Srpsko novinarstvo u nedelju je izgubilo onoga koji je bio orijentir, onoga oko koga smo se okupljali, mi - koji smo u taj svet ušli čista srca i sa viškom ideala.

Pre sahrane održana je komemoracija u "Dorćol placu", na kojoj su se od Simonovića, u prisustvu članova porodice, oprostili mnogobrojne kolege i prijatelji i poštovaoci iz javnog života.

U ime kolega iz "Borbe", prisutnima se obratio dugogodišnji glavni urednik "Večernjih novosti" i Simonovićev saradnik Manojlo Vukotić, a o saradnji sa Simonovićem govorili su i drugi njegovi saradnici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)