POSKOK UJEO MLADIĆA U NIŠU: Muškarac hitno primio serum - otrovnica bila u dvorištu porodične kuće

J.Ćosin

04. 05. 2022. u 18:18

NIŠLIJA N.D. (33) zbrinut je danas u Univerzitetskom kliničkom centru Niš, nakon što ga je u njegovom dvorištu u naselju "9. maj" ujeo poskok.

ПОСКОК УЈЕО МЛАДИЋА У НИШУ: Мушкарац хитно примио серум - отровница била у дворишту породичне куће

Foto: J. Ć.

On je primio serum predviđen za ugriz otrovnih zmija i njegovo zdravstveno stanje se prati u UKC. 

Kako je potvrđeno u niškoj  Hitnoj pomoći, oni su intervenisali po pozivu da je čoveka ujela otrovnica.

- Pacijenta smo preuzeli iz privatnog vozila kojim je već bio krenuo ka bolnici. Bio je u svesnom stanju, tvrdio je da ga je u njegovom dvorištu ujela zmija – saopštila je doktorka Jadranka Trifunov.

U niškom UKC rečeno je da je pacijent svestan i komunikativan te da je primio terapiju predviđenu za ugriz otrovnih zmija.

- Pregledan je na Infektivnoj klinici gde je primio protivotrov nakon čega je upućen na odeljenje reanimacije radi daljeg praćenja njegovog zdravstvenog stanja.  Uočena je manja povreda na desnoj potkolenici za koju pacijent tvrdi da je nastala zmijskim ujedom  – naveli su iz niške bolnice.

Poskok je jedna od dve otrovnice koja obitava na našim prostorima, ali za razliku od šarke, čije je stanište u planinskim predelima, on se može pronaći na područjima do hiljadu metara nadmorske visine.

Tokom prvomajskih praznika poskok je zatečen na parkiralištu jednog tržnog centra u Nišu gde je, kako se sumnja dospeo, u vozilu nekog od izletnika koji su posetili Jelašničku ili Sićevačku klisuru.

BONUS VIDEO: 

NA NOGAMA JE U ČETIRI UJUTRU: Jela Cvijetić i u 94. ne ispušta motiku – Ne mogu da ne radim

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest