TAČNA INFORMACIJA - BLAGO: Poverenik Milan Marinović povodom Svetskog dana slobode medija

Vojislava Crnjanski Spasojević

03. 05. 2022. u 14:22

U VREMENIMA kao što je današnje, koja su protkana raznim sukobljenim interesima, istinita, tačna i blagovremena informacija jedna je od najvećih vrednosti.

ТАЧНА ИНФОРМАЦИЈА - БЛАГО: Повереник Милан Мариновић поводом Светског дана слободе медија

FOTO: Arhiva novosti

Upravo stoga uloga novinara i medija je svakim danom sve značajnija, rekao je poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Milan Marinović povodom Svetskog dana slobode medija.

- Nažalost, prisutna je pojava da se sloboda medija ne poštuje u neophodnoj meri, što se negativno odražava na pravilno informisanje građana. Zato je potrebno svakodnevno raditi na jačanju te slobode kako bi novinari mogli, svoju tako značajnu dužnost, da obavljaju u skladu sa visokim standardima profesije - kaže Marinović.

S druge strane, kako ističe, ni mediji se ne ponašaju u svim situacijama dovoljno profesionalno i sasvim nepristrasno, što negativno utiče kako na objektivno informisanje javnosti, tako i na percepciju građana o kvalitetnom ostvarivanju uloge medija u društvu.

Istovremeno, Poverenik ukazuje i na neophodnost zaštite privatnosti i podataka o ličnosti prilikom informisanja javnosti i zahvaljuje medijima na poštovanju ovih prava građana u dosadašnjem radu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024