RODNA RAVNOPRAVNOST NA LOKALU: Godišnji skup Stalne konferencije gradova i opština

V.S.C.

29. 04. 2022. u 14:37

USVAJANjE Zakona, Nacionalne strategije i Akcionog plana rodne ravnopravnosti u Srbiji predstavlja manje od polovine posla koji nas tek čeka za pretvaranje svega zapisanog u svakodnevni život, rekla je Gordana Čomić, ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog na skupu "Rodna ravnopravnost u propisima i praksi", koju je organizovala Stalna konferencija gradova i opština.

РОДНА РАВНОПРАВНОСТ НА ЛОКАЛУ: Годишњи скуп Сталне конференције градова и општина

SKGO

- Bez lokalnih samouprava, bez SKGO i međunarodnih saveznika za čovečnije društvo budućnosti, moći ćemo samo da čitamo o pravednijem društvu, a zajedničkim radom, moći ćemo i da ga živimo - istakla je ministarka.

Nikola Tarbuk, generalni sekretar SKGO, konstatovao je da su neki od instituta koji su ugrađeni u Zakon o rodnoj ravnopravnosti potpuno novi, dok su neki bili poznati i ranije, ali su dodatno i jasnije definisani.

- Sada je važno da se snažno založimo za što bolju implementaciju ovog zakona - rekao je Tarbuk i dodao da će SKGO nastaviti da podržava lokalne samouprave u punoj implementaciji pravnog okvira i merama koje vode ostvarenju rodno pravednijeg društva.

U okviru stručnih panela razmatrani su relevantni propisi i predstavljeni projektni paketi podrške opštinama i rad na polju rodno odgovornog budžetiranja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)