I "NETFLIKS" POMOGAO ANASTASIJI: Kolo srpskih sestara iz Petrovca na Mlavi okončalo akciju izgradnje kuće za porodicu Ilić u Lopušniku

D. N.

27. 04. 2022. u 10:37

KOLO srpskih sestara iz Petrovca na Mlavi uspešno je okončalo humanitarnu akciju za pomoć devojčici Anastasiji Ilić (10) iz Lopušnika, koja je sa roditeljima godinama živela u trošnoj kući, bez struje i vode.

И НЕТФЛИКС ПОМОГАО АНАСТАСИЈИ: Коло српских сестара из Петровца на Млави окончало акцију изградње куће за породицу Илић у Лопушнику

Porodica Ilić i humanitarci / Foto RTV Mlava

Zahvaljujući mnogobrojnim donatorima iz celog sveta, porodica Ilić sada ima novu, komfornu montažnu kuću od 40 kvadrata, sa kupatilom i kuhinjom, a mala Anastasija svoju sobu. Kuća je i kompletno opremljena svim potrebnim nameštajem i belom tehnikom.

- Akciju je prošle godine pokrenula naša članica iz Holandije, kojoj su pomagale i dve prijateljice. Jedna od njih, koja radi za "Netfliks", prikupila je više od 5.000 evra. Budući da ova poznata produkcijska kuća podržava humanitarni rad svojih zaposlenih, dodali su dvostruki iznos ove sume, tako da je obezbeđeno neophodnih 16.000 evra za nabavku montažne kuće - kaže Ljiljana Đorić, predsednica petrovačkog Kola srpskih sestara.

Foto: RTV Mlava

Novac za kuću ugroženoj porodici Ilić, koja živi od socijalne pomoći, stigao je ne samo iz Srbije već i iz BiH, Hrvatske, Holandije, Nemačke, Austrije, Francuske, Engleske, Švedske, Danske, Amerike, Kanade, Australije, Singapura. Gradnju kuće i njeno opremanje, radom i donacijama, pomogli su i meštani Lopušnika, predvođeni predsednikom MZ Bojanom Jankovićem, kao i opštinari, komšije iz susednih sela i predstavnici javnih i privatnih preduzeća.

Porodici Ilić za useljenje su uručeni mnogi pokloni, a maloj Anastasiji i bicikl od darodavca iz Londona. Poklonima su je obradovali i školski drugovi i drugarice kojima je, sva srećna, pokazala svoju sobu u kojoj će moći nesmetano da uči i da se igra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna