SNAŽNE REČI PREDSEDNIKA VUČIĆA: "Ovo je mesto ne samo našeg sećanja, već i našeg ponosa i dostojanstva" (FOTO)

Novosti online

21. 04. 2022. u 11:53

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je državnoj ceremoniji posvećenoj obeležavanju nacionalnog Dana sećanja Republike Srbije na žrtve holokausta, genocida i druge žrtve fašizma.

СНАЖНЕ РЕЧИ ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Ово је место не само нашег сећања, већ и нашег поноса и достојанства (ФОТО)

Foto: Instagram

Tom prilikom, predsednik Vučić je na Obali jasenovačkih žrtava otkrio spomen-ploču posvećenu žrtvama sistema koncentracionih i logora smrti Nezavisne Države Hrvatske u Jasenovcu i položio venac kraj Spomenika žrtvama genocida počinjenog nad Srbima, Jevrejima i Romima od 1941. do 1945. godine na području tada okupirane Kraljevine Jugoslavije.

- Danas, suočeni sa nepobitnim, dokumentovanim dokazima i svedočanstvima preživelih, mi ne možemo da verujemo šta se ovde dogovorilo tokom Drugog svetskog rata. Važno je što smo taj tragičnan period prošlosti našeg naroda obeležili imenovanjem savskog priobalja, nazivom Obala jasenovačkih žrtava. Ovo je mesto ne samo našeg sećanja, već i našeg ponosa i dostojanstva svih građana ove zemlje - rekao je predsednik.

On je podvukao da Srbija želi mir i život, i da smo dužni da našoj deci obezbedimo mir i stabilnost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina