ZA NAĐINU BOLJU BUDUĆNOST: Devojčica se lavovski bori za poboljšanje svog stanja, ali je potrebna pomoć humanih ljudi

Novosti online

20. 04. 2022. u 17:10

NAĐA Bojić je rođena 22.12.2014. godine i dete je iz uredno vođene i kontrolisane trudnoće.

ЗА НАЂИНУ БОЉУ БУДУЋНОСТ: Девојчица се лавовски бори за побољшање свог стања, али је потребна помоћ хуманих људи

Foto: Budi human

Po rođenju je imala hiperbilirubinemiju koja je sanirana fototerapijom.

Nađa se normalno razvijala, prohodala je sa 18. meseci. Do prvog rođendana ništa nije ukazivalo na to da će Nađa imati zdravstvene probleme. Nakon toga postaje povučena i prestaje njena interakcija sa ukućanima. Nije se igrala sa drugom decom, prestala je da se odaziva na ime, izgubila je kontakt očima i govor je prestao.

Sve što je Nađa umela u prvoj godini u drugoj kao da je neko izbrisao. Sa nepune tri godine, na zahtev roditelja primljena je na Institut za mentalno zdravlje u Beogradu na hospitalizaciju. Dijagnostikovan joj je dečiji autizam (Dg. f84.0) Od tada Nađa se lavovski bori za poboljšanje svog stanja.

Defektološki tretmani i rad kod kuće pomogli su pomalo u adaptaciji i razumevanju, vrtić u socijalizaciji, ali je to još uvek nedovoljno da Nađa ima detinjstvo kakvo zaslužuje.

Porodica nije u mogućnosti da sama obezbedi novčana sredstva koja su neophodna za Nađino dalje lečenje, i ovim putem se obraćaju svim humanim ljudima koji žele i mogu da pomognu, da pomognu Nađi da ima bolju budućnost.

Sredstva su joj potrebna za lečenje u Turskoj, tretmane matičnim ćelijama, defektološko logopedske tretmane, suplemente, kao i za putne troškove i smeštaj. 

Za Nađinu bolju budućnost! Budimo Humani!

Pomozimo Nađi!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1258 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1258 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001381658-79

Uplatom na devizni račun: 160600000138158507

IBAN: RS35160600000138158507
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Foto: Budi human

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...