SIMBOL GUČE NA METI VANDALA: Srušena truba u dragačevskoj prestonici

V. I.

19. 04. 2022. u 21:59

LIMENA truba velikih dimenzija, koja je godinama bila simbol najveće trubačke smotre na svetu i koja je u Guči dočekivala goste Sabora trubača na ulazu u dragačevsku prestonicu, uništena je u utorak u noć - slomljena je i oborena sa postolja.

СИМБОЛ ГУЧЕ НА МЕТИ ВАНДАЛА: Срушена труба у драгачевској престоници

Foto Privatna arhiva

Nije poznato ko je akter ovog vandalskog čina, a Dragačevci su odmah pokrenuli akciju da bi se što pre napravila nova truba, kako bi ovaj prepoznatljiv simbol ponovo dočekivao hiljade saboraša, koji će ove godine biti gosti Guče od 5. do 7. avgusta, za kada je zakazan Dragačevski sabor trubača.

- Truba postavljena na ulazu u Guču bila je jedan od najupečatljivijih znakova raspoznavanja. Ekipe komunalnog preduzeća uklonile su ostatke trube, koja se nalazila na samom kružnom toku kako ne bi eventualno završila na saobraćajnici - kazao je Milivoje Dolović, doskorašnji predsednik Opštine, koji će, po svemu sudeći, i u naredom mandatu zauzeti kormilo Lučana.

Dolović je dodao da je već dao nalog da se izradi nova truba koja će biti od drugog, čvršćeg i otpornijeg materijala. Kaže i da će nova biti dugotrajnija od prethodne koja je, najverovatnije, uništena zbog vandalizma i bahatosti pojedinaca.

- Nova truba biće postavljena najkasnije za dva meseca - rekao je Dolović, zaključivši da se već uveliko radi na programu ovogodišnjeg sabora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024