U SRBIJI RASTE ZADOVOLJSTVO ŽIVOTOM: Istraživanje instituta "Market" u Lincu pokazalo da su ljudi u Istočnoj Evropi sve srećniji

Tanjug

19. 04. 2022. u 17:32

U POSLEDNjIH 10 godina u istočnoj Evropi značajno je poraslo opšte zadovoljstvo životom, pa tako i u Srbiji, dok je u zapadnoj Evropi zadovoljstvo opalo, pokazuje istraživanje javnog mnjenja koje je sproveo Institut "Market" iz Linca u 11 zemalja Evrope, neposredno pred početak rata u Ukrajini, prenosi Tanjug.

У СРБИЈИ РАСТЕ ЗАДОВОЉСТВО ЖИВОТОМ: Истраживање института Маркет у Линцу показало да су људи у Источној Европи све срећнији

Foto arhiva

Kod opšteg zadovoljstva sopstvenim životom, Austrija i Švajcarska su među najboljima i pored pada zadovoljstva, pa je 76,4 odsto Švajcaraca i 76,2 odsto Austrijanaca reklo da je veoma zadovoljno ili zadovoljno opštim životom.

Iza njih je Nemačka sa 69,4 odsto. Poređenja radi, pre 10 godina je u Austriji 84,3 odsto građana reklo da je zadovoljno sopstvenim životom, a u Švajcarskoj 84,2 procenata, što znači da se u tim zemljama beleži pad nešto manji od 10 odsto.

Pre 10 godina je u Srbiji svega 36,7 odsto građana reklo da je zadovoljno životom, a danas je to slučaj sa 52,2 odsto. Sličan trend kao u Srbiji, beleži se i u Slovačkoj, Mađarskoj, Hrvatskoj, Češkoj i Sloveniji, a među najnezadovoljnijima su i građani Italije, u kojoj je zadovoljstvo opalo na 56,2 odsto.

BONUS VIDEO:

KOJA JE ULOGA SINDIKATA: Zašto se treba učlaniti i kako se formira minimalna cena rada

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije