MINISTAR STEFANOVIĆ U PANČEVU: Najvažniji resurs naše vojske su ljudi

Novosti online

19. 04. 2022. u 13:45

MINISTAR odbrane Nebojša Stefanović obišao je danas polaznike kurseva za podoficire u Centru za obuku i usavršavanje „Narednik Milunka Savić“ u Pančevu.

МИНИСТАР СТЕФАНОВИЋ У ПАНЧЕВУ: Најважнији ресурс наше војске су људи

Foto: Ministarstvo

On je tom prilikom poručio da je za Ministarstvo odbrane i Vojsku Srbije važno da, pored tehnike i opreme koja se stalno kupuje radi unapređenja sposobnosti, nikada ne prestanemo da razmišljamo o investiciji u najvažniji resurs naše Vojske, a to su naši ljudi.

Ministra Stefanovića u pančevačkoj kasarni dočekao je načelnik Štaba Komande za obuku brigadni general Muharem Fazlić, dok ga je o zadacima Centra i kursevima koji se u njemu izvode informisao komandant Centra za obuku i usavršavanje podoficira potpukovnik Predrag Vasović.

- Komanda za obuku uvek pokazuje zbog čega je važno investirati u usavršavanje i trening naših ljudi. Danas sam imao priliku da vidim naše najbolje vojnike iz različitih jedinica koji dolaze na kurseve, koji treba da ih pripreme za prve dužnosti starešina, odnosno podoficirske dužnosti, i jedan deo onih starešina koji su već podoficiri, a nalaze se u jedinicama na dužnostima na kojima su uključeni u planiranje najvažnijih operacija i koji se obučavaju da potpuno adekvatno, stečenim novim znanjima, odgovore svim izazovima koje takve dužnosti nose – rekao je ministar Stefanović.

Ministar odbrane je izrazio zadovoljstvo što je bio u prilici da kod svih njih vidi entuzijazam i volju.

- Drago mi je da vidim da ovi mladi ljudi zaista iskreno žele da se bore za svoje mesto pod suncem u svojoj vojsci i da sa velikim osećajem i patriotizma, ali i pripadnosti našoj vojsci, hoće da nastave karijeru u našoj uniformi. Ono što sam im poručio jeste da očekujem da rade potpuno posvećeno, očekujem da o vojnicima razmišljaju na način kao kada su oni bili vojnici i kako su želeli da se o njima razmišlja, i da ne zaborave da im u ruke poveravamo živote ljudi, zbog čega očekujemo od njih da na najozbiljniji način ispunjavaju svoje dužnosti. Video sam, na poligonima, kroz različite aktivnosti, koliko ozbiljno Komanda za obuku radi, koliko su ozbiljni kursevi i moram da pohvalim njihove aktivnosti i ne samo danas, nego i sve ono što sam video u poslednjih godinu i po dana – rekao je ministar Stefanović.

On je danas u pančevačkom Centru prisustvovao izvođenju fizičke obuke, vojne topografije i strojeve obuke 20. Osnovnog kursa za podoficire i 17. Komandno-štabnog kursa, gde je potom razgovarao sa polaznicima koji su mu preneli svoje utiske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUBLIKA JE OSTALA U ŠOKU: Ruski as je reagovao kao niko nikada posle poraza (VIDEO)