POMOĆ PORODILJAMA ZA STAN: Pravo na 20.000 evra pomoći ima svaka žena koja je ove godine postala mama - ovo su uslovi

Novosti onlajn

18. 04. 2022. u 12:15

SVAKA žena koja se ove godine ostvarila u ulozi majke ili koja će se tek ostvariti, a nema rešeno stambeno pitanje, može podneti zahtev za pomoć i podršku države u maksimalnom iznosu do 20 hiljada evra ili 20 odsto od vrednosti nekretnine koja se kupuje, izjavila je gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

ПОМОЋ ПОРОДИЉАМА ЗА СТАН: Право на 20.000 евра помоћи има свака жена која је ове године постала мама - ово су услови

Foto N. Fifić

Ona je precizirala da se zahtevi podnose u Sekretarijatu za socijalnu zaštitu svakog radnog dana od 7.30 do 15.30 časova.

– Nije važno da li vam je to prvo ili četvrto dete, jer se pomoć dobija bez obzira na to koje je dete po redu, a ne postoji ni starosna granica. Znači, svaka žena koja se ostvarila u ulozi majke ove godine ili koja će se tek ostvariti može da podnese ovaj zahtev, bitno je da znaju da nemaju ograničenja što se tiče ova dva uslova – objasnila je Stanisavljevićeva za TV Pink.

Uslovi za prijavu

Ona je naglasila da je uslov za pomoć da se radi o prvoj nekretnini, te da primanja supružnika ili vanbračnih partnera ne prelaze dve prosečne zarade.

– Iako treba da se pribavi određeni broj papira kako bi se prikupila sva potrebna dokumentacija, sistem e-Uprave dobro funkcioniše tako da to ne bi trebalo da predstavlja problem jer mi skoro sve pribavljamo po službenoj dužnosti. Ako kupujete stan i želite da podnesete zahtev, sigurno je potrebno da dostavite zahtev o nekretnini koju kupujete. Odnosno, potrebno je da dostavite kupoprodajni ugovor ili izjavu da ne posedujete stan, a sve ostalo, kao što je izvod iz matične knjige rođenih, državljanstva, podaci o primanjima vadi organ državne uprave, odnosno Sekretarijat za socijalnu zaštitu – rekla je Stanisavljevićeva.

Prema njenim rečima, do sada je podneto šest zahteva.

– Pozivamo i ostale majke da nas pozovu ili dođu u naš sekretarijat. Na pultovima smo odštampali sve obrasce u kojima piše šta je potrebno da se ima od dokumentacije, jer nam je želja da pomognemo majkama u Beogradu – zaključila je Nataša Stanisavljević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024