MEĐUNARODNI DAN SPORTA: Vanja Udovičić čestitao našim šampionima njihov praznik

Novosti online

06. 04. 2022. u 13:41

NA PUTU obaranja rekorda, naši šampioni podržani su kako kroz povećanje iznosa za nacionalna priznanja za 70,05 posto, tako i kroz novčane nagrade za osvojene medalje, koje su uvećane za čak 100 posto u odnosu na 2012. godinu.

МЕЂУНАРОДНИ ДАН СПОРТА: Вања Удовичић честитао нашим шампионима њихов празник

FOTO: Tanjug

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je Međunarodni dan sporta sportistima, sportskim radnicima i svima koji podržavaju sistem sporta, istakavši rekordne rezultate koje beleži srpski sport.

- Ponosni smo na sve oborene rekorde i postignute rezultate koje beleži srpski sport u poslednjoj deceniji. Srbija je sada zemlja koja nikada više sistemski investira u promociju i popularizaciju sporta, svih njegovih aspekata, od sporta najmlađih, preko vrhunskog, do sportske infrastrukture. To je praćeno vrhunskim rezultatima koje naš sport danas beleži na svim poljima. Primera radi, naši vrhunski sportisti imaju rezultate koji su na istorijskom maksimumu - ukupan broj osvojenih medalja u olimpijskim i paraolimpijskim disciplinama za 12 godina, u periodu od 2000. godine do 2011. godine, je 156 medalja, a za 10 godina, u periodu od 2012. godine do danas, osvojene su ukupno 332 medalje, što je porast od preko 120 posto – naveo je Udovičić u čestitki.

Kako ističe, na putu obaranja rekorda, naši šampioni podržani su kako kroz povećanje iznosa za nacionalna priznanja za 70,05 posto, tako i kroz novčane nagrade za osvojene medalje, koje su uvećane za čak 100 posto u odnosu na 2012. godinu.

- Našim perspektivnim sportistima, od njihove 15 godine, obezbedili smo rekordne iznose stipendija koje su danas uvećane takođe za 70,05 posto, kako bismo im omogućili da razviju svoj potencijal i slede put naših šampiona. Organizovali smo najveća planetarna takmičenja, i to kako u školskom sportu, tako i u gotovo svim granama sporta, te smo zato danas na međunarodnim nivou prepoznati kao siguran i poželjan partner, koji ispočetka obara granice gostostoprimstva i uzima se za primer organizacije – kaže Udovičić.

- Ulaganja u infrastrukturu su takva i tolika da gotovo da ne postoji mesto u Srbiji gde danas nemamo bar jedan novi ili rekonstruisani sportski prostor. Sigurni da ćemo oboriti i sopstvene rekorde ubuduće, svim sportistima, celokupnom sistemu sporta i svima koji ga podržavaju, čestitamo Međunarodni dan sporta - zaključio je Vanja Udovičić.

BONUS VIDEO:

Piksi o utiscima sa žreba za Svetsko prvenstvo u fudbalu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RED SUNCA, PA RED KIŠE: Evo kakvo nas vreme očekuje danas