VAŽAN SASTANAK: Ministarstvo zdravlja i SZO otpočeli implementaciju Sporazuma o saradnji

B. Radivojević

05. 04. 2022. u 11:41

EKSPERTI WHO i predstavnici Ministarstva zdravlja otpočeli su danas zajedničke aktivnosti u cilju implementacije saradnje dogovorene i verifikovane Sporazumom koji su potpisali direktor WHO dr Hans Kluge i ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar.

ВАЖАН САСТАНАК: Министарство здравља и СЗО отпочели имплементацију Споразума о сарадњи

Foto: Printscreen/Twitter/hans_kluge

Tim povodom danas je u Ministarstvu zdravlja održan prvi sastanak.

Dvogodišnji Sporazum o saradnji obuhvata zajedničke aktivnosti u oblasti imunizacije,  mentalno zdravlje, antimikrobnu rezistenciju, digitalizaciju u zdravstvu i hronične nezarazne bolesti, uz podrazumevanu podršku oporavka od efekata izazvanih kovid pandemijom.

Značaj ove saradnje i potpisanog Sporazuma potvrdio je i direktor WHO dr Kluge koji je na svom Tviter nalogu objavio i video o potpisivanju Sporazuma sa ministrom Lončarom.

BONUS VIDEO - Kako je porodiljama obolelim od korona virusa?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...