RASPISAN KONKURS ZA BESPLATNU REHABILITACIJU NAJSTARIJIH: Penzioneri od danas mogu da se prijave za besplatnu banju

J.Ž.S.

05. 04. 2022. u 11:30

SVI penzioneri koji imaju ček ne veći od prosečnog, odnosno od 30.978 dinara, od danas do 21. aprila mogu da se prijave za besplatnu rehabilitaciju u zdravstveno-stacionarnim ustanovama i banjsko-klimatskim lečilištima u trajanju od 10 dana. To se odnosi na sve korisnike starosnih, invalidskih i porodičnih penzija sa prebivalištem u Srbiji.

РАСПИСАН КОНКУРС ЗА БЕСПЛАТНУ РЕХАБИЛИТАЦИЈУ НАЈСТАРИЈИХ: Пензионери од данас могу да се пријаве за бесплатну бању

Foto Shutterstock

Pravo da konkurišu imaju i oni koji dobijaju čekove iz inostranstva, ali pod uslovom da zbir tih penzija iznosi do 30.978 dinara.

Uz prijavu je potrebno podneti penzijski ček, dokaz o visini penzije iz inostranstva (izvod banke, potvrda inostranog nosioca socijalnog osiguranja i drugo), popunjenu prijavu sa izjavom, na propisanom obrascu, gde želi da koristi rehabilitaciju, da osim penzije korisnik nema drugih ličnih primanja, da nije koristio rehabilitaciju u 2020. i 2021. godini i da ovlašćuje Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje da u njegovo ime i za njegov račun zaključi ugovor o poslovnoj saradnji sa ustanovom u kojoj će koristiti pravo na rehabilitaciju. Zainteresovani mogu da predaju i raspoloživu medicinsku dokumentaciju, ukoliko je poseduju.

Prijave se podnose udruženjima, odnosno odborima korisnika penzija sa područja filijale Fonda na kojoj imaju prebivalište, ali i u najbližoj organizacionoj jedinici Fonda, ukoliko penzioner u vreme podnošenja prijave boravi van svog mesta stanovanja.

Na rang-listu može se podneti prigovor nadležnoj komisiji u roku od pet radnih dana od njenog objavljivanja. Komisija je dužna da u roku od pet dana razmotri podnete prigovore, obavesti podnosioce prigovora i utvrdi konačnu rang-listu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna