SVI IMAJU PRAVO NA JEDNAKO OBRAZOVANJE: Ružić sa učenicima škole za oštećene sluhom i nagluve

Lj.B.

25. 03. 2022. u 13:51

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić posetio je Školu za oštećene sluhom i nagluve "Stefan Dečanski" u Beogradu, koja je u okviru projekta Erazmus "Moje ruke su ogledalo moje kultura" domaćin školama za učenike sa oštećenim sluhom iz Turske, Grčke, Italije i Severne Makedonije.

СВИ ИМАЈУ ПРАВО НА ЈЕДНАКО ОБРАЗОВАЊЕ: Ружић са ученицима школе за оштећене слухом и наглуве

Foto: Ministarstvo prosvete

Škola, ove godine proslavlja 125 godina i predstavlja je najveća i najstarija ustanova ovog tipa u Srbiji i regionu. Školu pohađa 270 učenika iz cele Srbije, koji su smešteni u Domu-internatu za decu i omladinu sa oštećenjem sluha, koji je u okviru škole.

Ministar Ružić je istakao da je obrazovanje pravo koje garantuje Ustav svakom građaninu naše zemlje i da je obaveza resornog ministarstva da to pravo realizuje na najbolji mogući način.

- Želimo da stvorimo kvalitetne uslove za nastavu i damo podsticaj nastavnom kadru za razvoj svih škola. Srećan sam i ponosan što se kroz primere kao što je ova škola možemo uveriti da i deca kojoj moramo prići sa posebnom pažnjom i vrlo posvećeno, stiču itekako dobro obrazovanje - rekao je ministar. - Verujem da će međunarodna saradnja u okviru ovog projekta, kao i razmena iskustava među ovim školama biti od dodatne pomoći.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024