POGOĐEN KAMP U SOMALIJI U KOME SU VOJNICI IZ SRBIJE: Ispaljeni projektili iz minobacača, dva pala unutar kampa

Novosti onlajn

23. 03. 2022. u 21:06

INTRNACIONALNI kamp za smeštaj međunarodnih snaga u glavnom gradu Somalije, Mogadišu, u kome su smešteni i pripadnici Vojske Srbije angažovani u mirovnoj operaciji, pogođen je projektilima iz minobacača.

ПОГОЂЕН КАМП У СОМАЛИЈИ У КОМЕ СУ ВОЈНИЦИ ИЗ СРБИЈЕ: Испаљени пројектили из минобацача, два пала унутар кампа

Foto: Printskrin/Twitter/Ruptly

Svih šest pripadnika Vojske Srbije su dobro, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Kako se dodaje u saopštenju, dva projektila su pala unutar kampa, a tri u neposrednoj blizini.

- U granatiranju nije bilo povređenih, a svih šest pripadnika Vojske Srbije su dobro i nastavljaju da profesionalno i odgovorno izvršavaju svoje zadatke. U kampu su preduzete dodatne mere zaštite kako bi se osigurala bezbednost svih pripadnika međunarodnih snaga - saopštilo je ministarstvo.

Načelnik Operativne uprave Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Želimir Glišović razgovarao je sa starijim nacionalnim predstavnikom u misiji pukovnikom Draganom Krstićem, koji je ga je izvestio da su svi pripadnici Vojske Srbije bezbedni, motivisani i posvećeni realizaciji dodeljenih zadataka.

Vojska Srbije u misiji Evropske unije za obuku bezbednosnih snaga u Somaliji angažuje štabnog oficira na dužnosti šefa sanitetske službe i petočlani medicinski tim koji je zadužen za primarnu zdravstvenu zaštitu osoblja u misiji.

- Generalštab Vojske Srbije neprekidno prati situaciju u svim mirovnim operacijama u kojima su angažovani pripadnici Vojske Srbije i u stalnom je kontaktu sa našim kontingentima - navelo je ministarstvo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)