USPEŠNI U NAUCI I NA TRŽIŠTU: Rektor Vladan Đokić posetio Tehnički fakultet u Boru

Lj.B.

18. 03. 2022. u 15:30

Rektor Univerziteta u Beogradu prof. dr Vladan Đokić posetio je Tehnički fakultet u Boru, jedini fakultet Univerziteta u Beogradu lociran van sedišta Univerziteta.

УСПЕШНИ У НАУЦИ И НА ТРЖИШТУ: Ректор Владан Ђокић посетио Технички факултет у Бору

Foto: Univerzitet u Beogradu

Tokom ove posete, koaj je orva nakon desetgodina, prof. Đokić i prorektor za nastavu prof. dr Dejan Filipović azgovarali su sa profesorima i studentima, obišli katedre, laboratorije, učionice i zbirke fakulteta i održali sastanak sa šefovima odseka o zadacima i ciljevima Tehničkog fakulteta u Boru.

- Iako se možda naše kolege ovde osećaju pomalo izolovanim ili zapostavljenim jer nisu pri sedištu Univerziteta, želim da im uputim važnu poruku da je Tehnički fakultet u Boru ravnopravni član Univerziteta u Beogradu i izuzetno uticajan fakultet grupacije tehničko-tehnoločkih nauka - rekao je rektor.

- Na polju zajedništva između naučno obrazovnog sistema i prakse, Tehnički fakultet u Boru najviše doprinosi ugledu našeg univerziteta. Naši studenti ovde lako se zapošljavaju, programi su povezani sa praktičnim znanjem i potrebama u okruženju. Te specifičnosti ove ustanove treba iskoristiti u njenoj daljoj afrmaciji. Uprava UB se zalaže za ravnopravnost svih članica naše zajednice i zato izuzetno podržavamo rad ovog fakuleta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna