PROGRAM PODRŠKE I POMOĆI: Kancelarija za KiM pomaže poljoprivrednicima i privrednicima

D.Zečević

18. 03. 2022. u 13:48

POSLE obilaska opštine Gnjilane, predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju iz Sektora za podršku privredi, poljoprivredi i ruralnom razvoju, održali su u mestu Donje Kusce skup na kome su predstavili programe podrške privredi i poljoprivredi koje sprovodi Kancelarija za KiM.

ПРОГРАМ ПОДРШКЕ И ПОМОЋИ: Канцеларија за КиМ помаже пољопривредницима и привредницима

Foto: Kancelarija za KiM

Skupu u utorak prisustvovali su poljoprivrednici i privrednici sa područja Gnjilana, Kosovske Kamenice i Kosovske Vitine kako bi se informisali o svim procedurama za prijavu na konkurse za dodelu podsticaja u vidu mašina i opreme za razvoj privrede, preduzetništva i prerađivačkih delatnosti uoblasti prehrambene industrije.

Foto: Kancelarija za KiM

Kako se navodi u saopštenju za javnost Kancelarije za Kosovo i Metohiju, ovo je ujedno bila i prilika da predstavnici Kancelarije za KiM iz prve ruke čuju sa kojim se problemima susreće srpska privreda u Kosovskom Pomoravlju kako bi mogli da unaprede programe i prilagode podsticajna sredstva i spremnije odgovore na izazove i zahteve lokalne zajednice.

Foto: Kancelarija za KiM

- Sprovođenje ovakvih projekata ima za cilj poboljšanje opštih uslova života naših ljudi u Kosovskom Pomoravlju koji se prevashodno bave poljoprivredom, kao i stvaranje uslova za otvaranje novih radnih mesta i upošljavanje mladih - navodi se u saopštenju i dodaje da su posle skupa, predstavnici Kancelarije za KiM su sa upravnicom Narodne kuhinje „Majka devet Jugovića“, Svetlanom Stević, obišli kompleks farmi i objekata za preradu proizvoda, zahvaljujući kojima ova kuhinja svakodnevno prehranjuje 2.000 socijalno ugroženih lica.

Kako bi se se povećao kapacitet rada kuhinje u planu je finasiranje projekta farme za 350 ovaca sredstvima Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Foto: Kancelarija za KiM

Posle boravka u kosovskom pomoravlju, predstavnici Kancelarije za KiM održali su sastanak u Gračanici, sa zainteresovanim privrednicima i poljoprivrednicima sa kojima su razgovarali i o plasmanu i otkupu proizvoda.

BONUS VIDEO:

"NAJPLEMENITIJI PODVIG GODINE": Specijalni žiri "Večernjih novosti" izabrao podvižnike za 2021.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024