GRADONAČEKNIK ŠTRPCA OSUDIO ROSU: Ove akcije imaju za cilj uznemiravanje Srba

Novosti online

16. 03. 2022. u 16:15

GRADONAČELNIK opštine Štrpci Dalibor Jevtić osudio je današnju akciju specijalne jedinice tzv. osovske policije Rosu.

ГРАДОНАЧЕКНИК ШТРПЦА ОСУДИО РОСУ: Ове акције имају за циљ узнемиравање Срба

Foto: Tviter

- Pod izgovorom borbe protiv korupcije, specijalna jedinica kosovske policije sprovodi akcije koje imaju za cilj uznemirenje Srba - rekao je o današnjoj akciji kosovske policije Rosu u Štrpcu gradonačelnik ove opštine Dalibor Jevtić.

Osudivši ovu akciju, koja je po njegovim rečima izazvala uznemirenost među Srbima, Jevtić je rekao da će postaviti jasno pitanje međunarodnoj zajednici da li politički lideri Albanaca imaju dozvolu za ovo što čine.

Inače, u današnjoj akciji Rosu u Štrpcu koja je započeta jutros u šest sati zbog navodne istrage o nelegalnoj gradnji na Brezovici uhapšeno je dvoje Srba, N.G. i S.I. dok su trojica radnika lokalne samouprave pozvana na ispitivanje u stanicu policije u Štrpcu.

Osim gradonačelnika Jevtića koji je posebno spomenuo da je akcija sprovedena uoči dana kada Srbi na Kosovu i Metohiji obeležavaju martovski pogrom, akciju je osudio i direktor Kancelarije za KiM.

 

Podsećamo, više do zuba naoružanih i maskiranih specijalaca kosovske policije ROSU upalo je jutros nešto pre šest sati u više srpskih kuća u Štrpcu, Sevcu i Brezovici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVE ZA UREDNO DVORIŠTE, A I ČISTA KOLA: Pratimo ritam proleća