TRAŽI SE MODEL FINANSIRANJA NAUČNIKA: Branko Ružić na Institutu društvenih nauka

Lj.B.

16. 03. 2022. u 12:12

MINISTARSTVO prosvete, nauke i tehnološkog razvoja posvećeno je rešavanju problema modela finansiranja naučnika, poručio je danas resorni ministar Branko Ružić tokom posete Institutu društvenih nauka, koji je dobio status od nacionalnog značaja.

ТРАЖИ СЕ МОДЕЛ ФИНАНСИРАЊА НАУЧНИКА: Бранко Ружић на Институту друштвених наука

Foto: Tanjug/Rade Prelić

- Problem traje duži vremenski period, plate naučnika i istraživača kreću se od 70.000 do 100.000 dinara, u zavisnosti od zvanja. Pokušavamo da iznađemo rešenje, što iziskuje ne samo dobru volju Ministarstva prosvete, već i određena budžetska sredstva koja nisu toliko mala.

On je, komenatarišući proteste Sindikata nauke, rekao i da je logično da u predvečerje izbornog ciklusa dođe do određenih inicijativa od strane sindikata i dodao da to treba da se radi u kontinuitetu, a ne sporadično i sezonski.

- Ali to je legitimno, imaju u velikoj meri pravo za definisanje problema koji postoji. Ono oko čega se ne razumemo za sada jeste model i način kako taj problem razrešiti, ali se nadam da ćemo u najkraćem mogućem roku doći do određenog rešenja koji ćemo izneti pred predsednicu Vlade - naglasio je Ružić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati