PRESAĐENA 72 STABLA: Sadiša sačuvao veliko drveće Beograda

Novosti onlajn

10. 03. 2022. u 10:00

ZAHVALjUJUĆI mašini za presađivanje stabala, stablo kuglastog bagrema presađeno je danas na šetalište u Bulevaru Nikole Tesle, a posao su obavili radnici Zelenila – Beograd u prisustvu zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića.

ПРЕСАЂЕНА 72 СТАБЛА: Садиша сачувао велико дрвеће Београда

Foto: Grad Beograd

Događaju je prisustvovao i direktor ovog javnog komunalnog preduzeća Slobodan Stanojević. Vesić je tom prilikom podsetio da je Sadiša nabavljen prošle godine. 

– Otkad je kupljen, na ovaj način presađena su 72 velika stabla. Nastavićemo to da radimo, kada ima potrebe, posebno kada mora da se širi infrastruktura, i tako ispuniti obećanje da ćemo zahvaljujući ovoj mašini spasiti hiljade stabala. Svako stablo je pobeda za Beograd i zato pozivam građane da nastavimo da sadimo – rekao je za Beoinfo Goran Vesić. 

On je ocenio da naš glavni grad ima dosta zelenila, ali da ga zapravo nikada nije dovoljno. Zato je svako drvo veliki korak napred - istakao je Vesić.  

Direktor Zelenila – Beograd Slobodan Stanojević precizirao je da je reč o drvetu koje ima bujnu krošnju, koja se dodatno oblikuje u loptu, te da nije slučajno posađeno pored klupe za odmor. 

Foto: Grad Beograd

 

– Mašinom su do sada presađivane razne vrste drveća, među njima i dosta četinara. Najveće stablo koje je na ovaj način sačuvano je visine petnaestak metara – kazao je Stanojević. 

On je precizirao da je prošle godine zasađeno oko osam i po hiljada stabala, te da ovaj posao ekipe Zelenila svakodnevno rade. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)