PUTOKAZI ZA SREDNJOŠKOLCE: U Novom Sadu počeo dvodnevni Međunarodni sajam obrazovanja

J. S.

09. 03. 2022. u 14:55

MEĐUNARODNI sajam obrazovanja „Putokazi“ otvoren je danas u Hali „Master“ Novosadskog sajma. Izlagači će predstaviti više od 500 obrazovnih profila, i time pomoći učenicima u izboru za upis u srednje i više škole i fakultete. Promocija obrazovanja za sve i afirmacija doživotnog obrazovanja i ove godine su osnovni ciljevi „Putokaza”.

ПУТОКАЗИ ЗА СРЕДЊОШКОЛЦЕ: У Новом Саду почео дводневни Међународни сајам образовања

Pokrajinska vlada

Tokom dva dana Sajma obrazovanja, srednjoškolci će imati priliku da se upoznaju sa ponudom obrazovno-vaspitnih institucija i ustanova visokog obrazovanja, a pored toga i da prisustvuju predavanjima Gregora Mohorčića o državnoj maturi koja su namenjena učenicima drugog razreda srednjih škola, jer će je upravo oni prvi polagati.

- Za nama je težak period u svakoj oblasti, a pogotovo u obrazovnom sistemu, te bih svima zahvalio što su ostali posvećeni jednom od najplemenitijih poziva i pružali našoj deci kvalitetno obrazovanje. Ovom prilikom bih istakao da smo sačuvali kvalitet obrazovanja u prethodne dve godine – kazao je prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić.

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žolt Sakalaš rekao je da je sajam prilika da učenici osnovnih i srednjih škola steknu širu perspektivu u pogledu izbora obrazovne životne staze, da se upoznaju sa idejama i prepoznaju mogućnosti koje će njima biti važne, nekome i sudbinske kada se nađu na prekretnici – gde se valja odlučiti kuda i kako dalje .

Po rečima pokrajinskog sekretara za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zorana Miloševića, Sajam obrazovanja je prilika da se predstave naši naučni uspesi kroz unapređenje praktične, privredne aktivnosti, ali i utkanost u moderne akreditovane studijske programe fakulteta i visokih škola.

-Sekretarijat će i ubuduće maksimalno podržavati i naučnoistraživačku delatnost i afirmaciju naučne izuzetnosti u svim oblastima, kao i visoko obrazovanje u svim njegovim segmentima – od prostornih uslova u kojima se ono odvija, preko afirmacije i dodatnog motivisanja najdarovitijih studenata, do podizanja studentskog standarda u celini - kazao je Milošević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba