VEĆ POSTAVILI 10 KONTEJNERA! Priština krši sporazume, ovog puta na administrativnom prelazu Brnjak

D. ZEČEVIĆ

28. 02. 2022. u 23:01

POLICIJA iz Prištine nastavila je i u ponedeljak sa postavljanjem montažnih kontejnera nadomak administrativnog prelaza Brnjak.

ВЕЋ ПОСТАВИЛИ 10 КОНТЕЈНЕРА! Приштина крши споразуме, овог пута на административном прелазу Брњак

Foto D. Zečević

Na licu mesta, nekoliko stotina metara od samog administrativnog prelaza u ponedeljak se nalazilo i nekoliko vozila prištinske policije sa policajcima koji su dežurali pokraj kontejnera postavljanih na dva nivoa.

Kako navode iz kosovske policije, kontejneri sa leve strane puta koji vodi od Zubinog Potoka ka Ribarićima ojačani su betonskim blokovima i oni će, kako tvrde, služiti za bolji smeštaj "graničnih policajaca i biće im logistička podrška u obavljanju policijskih poslova".

Od subote ujutru, prištinska policija je postavila desetak kontejnera na stotinak metara od administrativnog prelaza Brnjak. Zbog ovakve jednostrane akcije privremenih institucija u Prištini najviše trpi stanovništvo planinskih i uglavnom staračkih domaćinstava u tzv. administrativnom pojasu, jer sada ne mogu da odu u nabavku po osnovne životne namirnice ili kod lekara u domove zdravlja u Zubinom Potoku i Leposaviću, već moraju u Novi Pazar ili Rašku.

Ovu jednostranu akciju privremenih vlasti u Prištini, osudila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju, ističući da je ona izvedena sa ciljem destabilizacije stanja na terenu. Iz Kancelarije, takođe, upozoravaju da se akcija sprovodi mimo svih sporazuma i da kosovska policija nema prava da bilo šta radi na području koje se prostire na kilometar od same administrativne linije.

Postavljanje kontejnera i njihovo ojačavanje betonskim blokovima usledilo je posle prošlonedeljne akcije presecanja seoskih puteva na području Podujeva, Leposavića i Zubinog Potoka koji vode prema centralnoj Srbiji, kao i iz Vitine i Gnjilana prema Severnoj Makedoniji. Na tim alternativnim putevima kosovska policija je iskopala neprohodne kanale i postavila zemljane prepreke.

TRI SELA

ZBOG puteva koje su pripadnici kosovske policije prekopali krajem protekle sedmice odsečena su tri sela u opštini Zubin Potok. Meštani sela Vitakovo morali su da obilaze deset kilometara makadamskim putem da bi sahranili meštanku Petkanu Sekulić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)